Przyprawy do boczku

Przyprawy    
ocena

Boczek to mięso poprzerastane warstewkami słoniny. Kiedy wybierasz odpowiedni kawałek w sklepie, zdecyduj się na ten najmniej tłusty – i tak będzie miękki i delikatny po właściwym przyrządzeniu na grillu, w piekarniku czy garnku.

Przyprawy do boczku

fotolia.com

1. Boczek do pieczenia.

Wybierz dość cienki płat, który da się zrolować. Natrzyj go solą, obłóż plasterkami czosnku, posyp obficie majerankiem, słodką papryką, a następnie zroluj, obwiąż białą nitką lub zepnij wykałaczkami i jeszcze z wierzchu natrzyj czosnkiem. Tak doprawione i upieczone mięso będzie aromatyczne i delikatne.

2. Boczek do grillowania.

Boczek do pieczenia powinien być dość gruby. Pokrój go w plastry i przypraw czosnkiem i majerankiem, nie ma lepszych przypraw do tego rodzaju mięsa. Boczek piecz bezpośrednio na ruszcie lub na specjalnych tackach.

A Ty jak przyprawiasz boczek do pieczenia?

OCENA
0.00
OCEŃ PORADĘ

Komentarze

Dodaj zdjęcie do komentarza:
PRZEGLĄDAJ
Dodaj film wideo do komentarza:
Dodaj film z dysku:
PRZEGLĄDAJ
 
1 + 1 =