Kompot z brzoskwiń - przepis

Napoje    
ocena
Kompot brzoskwiniowy, zwłaszcza w jego „słoikowej”, skoncentrowanej wersji to nie tylko smaczny napój na zimowy deser.

Kompot z brzoskwiń - przepis

sxc.hu

Jest to również świetny materiał na poncz do nasączania biszkoptu – brzoskwinie nadadzą się doskonale do dekoracji ciasta czy tortu.

Wykonanie:

Będzie potrzebne:
brzoskwinie,
kompot z brzoskwińFot. photoxpress.com

woda,
cukier (120g na każdy litr wody – ilość możesz zwiększyć, jeśli zależy ci na gęstszym syropie do nasączania ciasta).
  1. Krok pierwszy Brzoskwinie umyj, przekrój na połówki, wyjmij pestki.
  2. Krok drugi Owoce ułóż w wyparzonych słoikach do 3 wysokości.
  3. Krok trzeci Cukier rozpuść we wrzątku i takim syropem zalej brzoskwinie.
  4. Krok czwarty Zakręć słoiki i pasteryzuj przez dwa-trzy kwadranse. Zostaw do ostygnięcia.

Znacie inne przepisy na kompot z brzoskwiń?

OCENA
0.00
OCEŃ PORADĘ

Komentarze

Dodaj zdjęcie do komentarza:
PRZEGLĄDAJ
Dodaj film wideo do komentarza:
Dodaj film z dysku:
PRZEGLĄDAJ
 
1 + 1 =