Bagietki – przepis

Potrawy     dodano 2015-05-06
ocena
Bagietki domowej roboty, świeżo upieczone, najlepiej smakują z jajecznicą ze szczypiorkiem.

Bagietki – przepis

sxc.hu

Będzie potrzebne:
Składniki:
175 ml wody
2 dag masła
15 dag mąki pszennej
12 dag maki pełnoziarnistej
¾ łyżeczki suszonych drożdży
¾ łyżeczki soli
1 łyżeczka cukru

Do wody kolejno dodaj łyżkę cukru, sól, roztopione masło, mąkę pszenną, mąkę pełnoziarnistą oraz drożdże. Rozrób wszystkie składniki mikserem, następnie odstaw aby ciasto wyrosło. Gdy ciasto wyrośnie rozdziel je na 4 części i  uformuj długie bagietki, które porozcinaj lekko na wierzchu tępym nożem.

Piecz urządzeniu do pieczenia chleba lub w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20 minut.

bagietki prosty przepissxc.hu

Do czego

Z jakimi dodatkami najbardziej lubicie bagietki?

OCENA
5.00
OCEŃ PORADĘ
Makaron z kapustą – przepis

Komentarze

Dodaj zdjęcie do komentarza:
PRZEGLĄDAJ
Dodaj film wideo do komentarza:
Dodaj film z dysku:
PRZEGLĄDAJ
 
1 + 1 =

Polecamy

Strogonow – przepis

Strogonow – przepis

Joanna Białek / 2010-08-13 11:48:19

Chleb z ziemniakami – przepis

Chleb z ziemniakami – przepis

Agnieszka Pietnoczka / 2011-03-21 13:07:10

Arancini - przepis

Arancini - przepis

Katarzyna Wyka / 2011-10-26 15:45:49

Bagietki – przepis

Bagietki – przepis

Sylwia Załuńska / 2011-03-22 15:18:06