Curry wegetariańskie – przepis

Potrawy    
ocena
Jeśli lubisz curry, proponujemy Ci przygotować to danie w wersji wegetariańskiej.

Curry wegetariańskie – przepis

sxc.hu

Do przygotowania curry wegetariańskiego potrzebujesz:

Będzie potrzebne:
czerwona papryka
świeży kalafior
1 cukinia
3 słodkie ziemniaki
pół szklanki zielonego groszku (może być z puszki)
1 marchewka
puszka mleczka kokosowego
1/3 szklanki bulionu warzywnego
puszka pomidorów bez skórki
pasta curry
oliwa

Paprykę, różyczki kalafiora, cukinie, ziemniaki i marchewkę pokroić w kawałki. W głębokiej patelni podgrzać 3 łyżki oliwy, wrzucić marchewkę i ziemniaki, smażyć ok. 5 minut co chwila mieszając.

Do patelni dodać 3 łyżki pasty curry, wymieszać, wlać mleczko oraz bulion oraz pomidory z puszki, całość dusić na wolnym ogniu 10 minut. Po upływie wyznaczonego czasu dodaj resztę pokrojonych warzyw, po 5 minutach dodaj groszek (jeśli używasz groszku z puszki musisz go odcedzić).

Wszystko duś na wolnym ogniu, do momentu aż wszystkie warzywa, prócz papryki będą miękkie.

Curry wegetariańskie podawaj z pełnoziarnistym ryżem lub z chlebkiem z pestkami dyni.

Znacie inny przepis na curry wegetariańskie?

OCENA
0.00
OCEŃ PORADĘ

Komentarze

Dodaj zdjęcie do komentarza:
PRZEGLĄDAJ
Dodaj film wideo do komentarza:
Dodaj film z dysku:
PRZEGLĄDAJ
 
1 + 1 =

Polecamy

Strogonow – przepis

Strogonow – przepis

Joanna Białek

Arancini - przepis

Arancini - przepis

Katarzyna Wyka

Bagietki – przepis

Bagietki – przepis

Sylwia Załuńska