Curry z soczewicy – przepis

Potrawy    
ocena

Curry z soczewicy najlepiej smakuje podawane z ugotowanym i podsmażonym na maśle ryżem.

Curry z soczewicy – przepis

photoxpress.com

Wykonanie:

Będzie potrzebne:

300 g czerwonej soczewicy z puszki,


duża czerwona cebula,


paczka pomidorów w puszcze,


1 papryka czerwona,


200 g jogurtu greckiego,


2 łyżki pasty z curry.

  1. Krok pierwszy

    Cebulę należy posiekać i usmażyć na rozgrzanej oliwie.

  2. Krok drugi

    Gdy cebula się zeszkli, należy dodać dwie łyżki pasty z curry i jeszcze chwilę podsmażać.

    soczewica czerwona

    Fot. sxc.hu

  3. Krok trzeci

    Następnie dodać pomidory z puszki oraz odsączoną soczewicę, dusić 10 minut.

  4. Krok czwarty

    Pod koniec gotowania należy dodać jogurt i dokładnie wymieszać.

Znacie inny przepis na curry z soczewicy? Podzielcie się nim z nami.

OCENA
5.00
OCEŃ PORADĘ

Komentarze

Dodaj zdjęcie do komentarza:
PRZEGLĄDAJ
Dodaj film wideo do komentarza:
Dodaj film z dysku:
PRZEGLĄDAJ
 
1 + 1 =

Polecamy

Strogonow – przepis

Strogonow – przepis

Joanna Białek

Arancini - przepis

Arancini - przepis

Katarzyna Wyka

Bagietki – przepis

Bagietki – przepis

Sylwia Załuńska