Frytki z kurczaka – przepis

Potrawy    
ocena
Każdy, kto kiedykolwiek zmagał się z niejadkiem, wie, że nie zawsze da się dziecku zaserwować zdrowe, pożywne i urozmaicone posiłki. Jednak czasami udaje się to, o ile zadba się o odpowiednie przebranie. A może taka ciekawostka przyda się, by zaskoczyć kogoś na imprezie?

Frytki z kurczaka – przepis

Kasia Wyka

Co powiecie na frytki z kurczaka?

Będzie potrzebne:
2 piersi z kurczaka
sól, pieprz, ulubione zioła albo mieszanka shoarma
mąka kukurydziana
olej do smażenia

Frytki z kurczakaFot. Kasia Wyka

Wykonanie:

Pierś z kurczaka pokrój w cienkie paski, przypominające kształtem zwykłe frytki. Aby mieć pewność, że mięso w środku nie będzie surowe, pokrój je odpowiednio cienko. Mięso oprósz przyprawami i zostaw na chwilę, by nieco przeszło smakiem przypraw. Paski mięsa obtaczaj w mące kukurydzianej i smaż na mocno rozgrzanym oleju, kładąc na patelni pojedyncze, proste paski. Mąka powinna utworzyć twardą, lekko chrupką skorupkę o złocistej barwie. Takie frytki można podać z rozmaitymi dipami lub z keczupem i surówką.

Często przygotowujecie chipsy z kurczaka? W jakich sytuacjach sprawdzają się najlepiej?

OCENA
4.50
OCEŃ PORADĘ

Komentarze

Dodaj zdjęcie do komentarza:
PRZEGLĄDAJ
Dodaj film wideo do komentarza:
Dodaj film z dysku:
PRZEGLĄDAJ
 
1 + 1 =

nie

~ eeee / 2018-02-02 14:32:38
oceń komentarz: (0) (0)

Super

~ Tak / 2018-02-13 08:19:51
oceń komentarz: (0) (0)

Polecamy

Strogonow – przepis

Strogonow – przepis

Joanna Białek

Arancini - przepis

Arancini - przepis

Katarzyna Wyka

Bagietki – przepis

Bagietki – przepis

Sylwia Załuńska