Aby zrobić hummus przygotuj:

puszka odsączonej z zalewy ciecierzycy,

3 czubate łyżki pasty sezamowej,

2 ząbki czosnku,

oliwa,

6 łyżek soku z cytryny,

1 łyżka soli.

  • Krok pierwszy

    Wszystkie składniki należy wrzucić do miski i dokładnie zmiksować na gładką masę, najlepiej przy pomocy blendera.

  • Krok drugi

    Następnie doprawić do smaku.

  • Krok trzeci

    Hummus można używać jako zastępstwo masła do kanapek, jako dipu lub sosu.

  • Krok czwarty

    W zależności od gustu i smaku, można dodawać różne przyprawy.

  • Znacie inny przepis na hummus? Podzielcie się nim z nami.

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułCzy wypada ziewać w towrzystwie?
Następny artykułSałatki z tofu – przepisy

Sylwia Załuńska – absolwentka Studium Zdrowia i Urody, instruktorka rekreacji ruchowej. Fitness to jej praca i wielka pasja. Jej przepis na zdrowie to aktywny tryb życia i zdrowe odżywianie. Wegetarianka od 7 lat.

 

Nasz specjalista pisze o o sobie:

Od zawsze lubiłam sport, w ćwiczeniach fitness zakochałam się od pierwszych zajęć. Zawsze staram się być na bieżąco ze wszystkimi nowinkami dotyczącymi sprzętu na siłowni czy nowych form zajęć.

Swoją wiedzę i doświadczenie staram się jak najgorliwiej przelewać na papier i dzielić się nią ze wszystkimi zainteresowanymi.

Prowadzę zdrowy i aktywny tryb życia,  egzystuję w zgodzie z naturą.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here