Wykonanie:
100 g pieczarek,
cebula,
4 jajka,
2 łyżki masła,
szczypiorek,
sól,
pieprz,
przyprawa warzywna.
-
Krok pierwszy
Pieczarki umyj, obierz i pokrój następnie wrzuć do gorącej wody i gotuj przez 10 minut.
Fot. sxc.hu
-
Krok drugi
Cebulę drobno posiekaj i podsmaż na rozgrzanym maśle.
-
Krok trzeci
Pieczarki odcedź, wrzuć do cebuli i smaż razem przez 5 minut.
-
Krok czwarty
Jajka należy wbić do głębokiego naczynia, dodać przyprawy i dokładnie rozmącić, następnie wylać na patelnię, ciągle mieszając.
-
Krok piąty
Jajecznicę smażyć na małym ogniu, mieszając drewnianą łyżką. Szczypiorek posiekać i posypać nim porcję ułożoną na talerzu.
-
Krok szósty
Jajecznicę najlepiej podawać ze świeżym pieczywem.
A Wy jak robicie jajecznicę z pieczarkami? Co dodajecie?