Wykonanie:

100 g pieczarek,

cebula,

4 jajka,

2 łyżki masła,

szczypiorek,

sól,

pieprz,

przyprawa warzywna.

  • Krok pierwszy

    Pieczarki umyj, obierz i pokrój następnie wrzuć do gorącej wody i gotuj przez 10 minut.

    pieczarki

    Fot. sxc.hu

  • Krok drugi

    Cebulę drobno posiekaj i podsmaż na rozgrzanym maśle.

  • Krok trzeci

    Pieczarki odcedź, wrzuć do cebuli i smaż razem przez 5 minut.

  • Krok czwarty

    Jajka należy wbić do głębokiego naczynia, dodać przyprawy i dokładnie rozmącić, następnie wylać na patelnię, ciągle mieszając.

  • Krok piąty

    Jajecznicę smażyć na małym ogniu, mieszając drewnianą łyżką. Szczypiorek posiekać i posypać nim porcję ułożoną na talerzu.

  • Krok szósty

    Jajecznicę najlepiej podawać ze świeżym pieczywem.

  • A Wy jak robicie jajecznicę z pieczarkami? Co dodajecie?

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułBułeczki orkiszowe – przepis
Następny artykułRisotto wegetariańskie – przepis

Sylwia Załuńska – absolwentka Studium Zdrowia i Urody, instruktorka rekreacji ruchowej. Fitness to jej praca i wielka pasja. Jej przepis na zdrowie to aktywny tryb życia i zdrowe odżywianie. Wegetarianka od 7 lat.

 

Nasz specjalista pisze o o sobie:

Od zawsze lubiłam sport, w ćwiczeniach fitness zakochałam się od pierwszych zajęć. Zawsze staram się być na bieżąco ze wszystkimi nowinkami dotyczącymi sprzętu na siłowni czy nowych form zajęć.

Swoją wiedzę i doświadczenie staram się jak najgorliwiej przelewać na papier i dzielić się nią ze wszystkimi zainteresowanymi.

Prowadzę zdrowy i aktywny tryb życia,  egzystuję w zgodzie z naturą.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here