Knysza – przepis

Potrawy    
ocena
Knysza jest mało popularnym daniem w Polsce, jedynym miejscem w którym można ją kupić na każdym rogu jest Wrocław. Knysza jest daniem „bułkowym” z dodatkiem warzyw, mięsa oraz specjalnego sosu.

Knysza – przepis

sxc.hu

Aby zrobić knyszę przygotuj:

Będzie potrzebne:
2 opakowania bułek do Knyszy
4 pomidory
2 ogórki
3 ogórki konserwowe
papryka czerwona
kukurydza z puszki
sałata
2 cebule
czerwona cebula
4 łyżki prażonej cebulki

Warzywa starannie pokrój. Składniki do sosu wymieszaj ze sobą. Bułkę do knyszy nasmaruj sosem, następnie włóż do niej wszystkie warzywa i polej je obficie sosem.

Knysze je się przy pomocy widelca. Do knyszy pasuje lekko ostry sos.

Będzie potrzebne:

5 łyżek majonezu
5 łyżek śmietany
łyżeczka musztardy (niekoniecznie)
sól
pieprz
czosnek granulowany
koperek (niekoniecznie)

Próbowaliście kiedyś domowo robionej knyszy? Znacie dobry przepis na nią?

OCENA
4.00
OCEŃ PORADĘ

Komentarze

Dodaj zdjęcie do komentarza:
PRZEGLĄDAJ
Dodaj film wideo do komentarza:
Dodaj film z dysku:
PRZEGLĄDAJ
 
1 + 1 =

Polecamy

Strogonow – przepis

Strogonow – przepis

Joanna Białek

Arancini - przepis

Arancini - przepis

Katarzyna Wyka

Bagietki – przepis

Bagietki – przepis

Sylwia Załuńska