Aby zrobić knyszę przygotuj:
2 opakowania bułek do Knyszy
4 pomidory
2 ogórki
3 ogórki konserwowe
papryka czerwona
kukurydza z puszki
sałata
2 cebule
czerwona cebula
4 łyżki prażonej cebulki
Warzywa starannie pokrój. Składniki do sosu wymieszaj ze sobą. Bułkę do knyszy nasmaruj sosem, następnie włóż do niej wszystkie warzywa i polej je obficie sosem.
Knysze je się przy pomocy widelca. Do knyszy pasuje lekko ostry sos.
Będzie potrzebne:
5 łyżek majonezu
5 łyżek śmietany
łyżeczka musztardy (niekoniecznie)
sól
pieprz
czosnek granulowany
koperek (niekoniecznie)
Próbowaliście kiedyś domowo robionej knyszy? Znacie dobry przepis na nią?
Moim zdaniem to dobre danie