Knysza – przepis

Potrawy     dodano 2015-05-08
ocena
Knysza jest mało popularnym daniem w Polsce, jedynym miejscem w którym można ją kupić na każdym rogu jest Wrocław. Knysza jest daniem „bułkowym” z dodatkiem warzyw, mięsa oraz specjalnego sosu.

Knysza – przepis

sxc.hu

Aby zrobić knyszę przygotuj:

Będzie potrzebne:
2 opakowania bułek do Knyszy
4 pomidory
2 ogórki
3 ogórki konserwowe
papryka czerwona
kukurydza z puszki
sałata
2 cebule
czerwona cebula
4 łyżki prażonej cebulki

Warzywa starannie pokrój. Składniki do sosu wymieszaj ze sobą. Bułkę do knyszy nasmaruj sosem, następnie włóż do niej wszystkie warzywa i polej je obficie sosem.

Knysze je się przy pomocy widelca. Do knyszy pasuje lekko ostry sos.

Będzie potrzebne:

5 łyżek majonezu
5 łyżek śmietany
łyżeczka musztardy (niekoniecznie)
sól
pieprz
czosnek granulowany
koperek (niekoniecznie)

Próbowaliście kiedyś domowo robionej knyszy? Znacie dobry przepis na nią?

OCENA
5.00
OCEŃ PORADĘ
Ricotta – przepis

Komentarze

Dodaj zdjęcie do komentarza:
PRZEGLĄDAJ
Dodaj film wideo do komentarza:
Dodaj film z dysku:
PRZEGLĄDAJ
 
1 + 1 =

Polecamy

Strogonow – przepis

Strogonow – przepis

Joanna Białek / 2010-08-13 11:48:19

Chleb z ziemniakami – przepis

Chleb z ziemniakami – przepis

Agnieszka Pietnoczka / 2011-03-21 13:07:10

Arancini - przepis

Arancini - przepis

Katarzyna Wyka / 2011-10-26 15:45:49

Bagietki – przepis

Bagietki – przepis

Sylwia Załuńska / 2011-03-22 15:18:06