Wykonanie:

250 g kaszy jęczmiennej,

krupnik

seler,

4 marchewki,

2 pietruszki,

pół brukwi,

2 kostki warzywne lub dwa litry bulionu warzywnego,

przyprawa warzywna,

pieprz,

sól,

ziele angielskie,

liście laurowe.

  • Krok pierwszy

    W garnku gotujemy wodę z kostkami warzywnymi lub bulion.

  • Krok drugi

    Osobno należy ugotować 250 g kaszy jęczmiennej według przepisu na opakowaniu.

  • Krok trzeci

    Warzywa obieramy i kroimy w kostkę, następnie wrzucamy je do gotującego się bulionu.

  • Krok czwarty

    Kiedy zauważymy, że warzywa powoli miękną (mniej więcej po 20 min.), dodajemy wszystkie przyprawy.

  • Krok piąty

    Gotujemy tak długo, aż warzywa będą całkowicie miękkie.

  • Znacie inny przepis na krupnik wegetariański? Podzielcie się nim z nami.

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułPaprykarz wegetariański – przepis
Następny artykułKebab wegetariański – przepis

Sylwia Załuńska – absolwentka Studium Zdrowia i Urody, instruktorka rekreacji ruchowej. Fitness to jej praca i wielka pasja. Jej przepis na zdrowie to aktywny tryb życia i zdrowe odżywianie. Wegetarianka od 7 lat.

 

Nasz specjalista pisze o o sobie:

Od zawsze lubiłam sport, w ćwiczeniach fitness zakochałam się od pierwszych zajęć. Zawsze staram się być na bieżąco ze wszystkimi nowinkami dotyczącymi sprzętu na siłowni czy nowych form zajęć.

Swoją wiedzę i doświadczenie staram się jak najgorliwiej przelewać na papier i dzielić się nią ze wszystkimi zainteresowanymi.

Prowadzę zdrowy i aktywny tryb życia,  egzystuję w zgodzie z naturą.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here