Leczo bez mięsa - przepis

Potrawy    
ocena

Leczo jest daniem bardzo zdrowym, nie tuczy i jest łatwe w przygotowaniu. Świetnie smakuje w lecie zrobione ze świeżo zerwanych warzyw, zimą natomiast rozgrzeje każdego zmarzlucha.

Leczo bez mięsa - przepis

photoxpress.com

Wykonanie:

Będzie potrzebne:

5 dużych pomidorów lub dwa opakowania pomidorów w puszce,
mała zielona papryka,
kabaczek,
mała żółta papryka,
mała czerwona papryka,
cukinia,
2 cebule,
2 łyżki koncentratu pomidorowego,
przyprawy: pieprz, papryka w proszku, sól, zioła (według upodobań),
oliwa.

  1. Krok pierwszy

    Cebulę obierz i pokrój drobno w kostkę, paprykę pokrój w cienkie słupki, kabaczek obierz i pokrój w kostkę.

  2. Krok drugi

    Do dużego garnka wlej oliwę, rozgrzej ją, po czym wrzuć cebulę, po kilku minutach dodaj również pokrojoną paprykę i kabaczek.

  3. Krok trzeci

    Do garnka wlej 100 ml wody i wsyp jedną łyżeczkę papryki. Pomidory obierz ze skórki, każdy pokrój na 4 części i wrzuć do garnka z warzywami.

  4. Krok czwarty

    Dodaj sól, pieprz oraz 2 łyżki koncentratu pomidorowego.

  5. Krok piąty

    Wszystko wymieszaj, gotuj pod przykryciem od 20 do 30 minut.

Znacie inny przepis na leczo? Podzielcie się nim z nami.

OCENA
0.00
OCEŃ PORADĘ

Komentarze

Dodaj zdjęcie do komentarza:
PRZEGLĄDAJ
Dodaj film wideo do komentarza:
Dodaj film z dysku:
PRZEGLĄDAJ
 
1 + 1 =

Polecamy

Krewetki – przepisy

Krewetki – przepisy

Joanna Białek

Strogonow – przepis

Strogonow – przepis

Joanna Białek

Arancini - przepis

Arancini - przepis

Katarzyna Wyka

Bagietki – przepis

Bagietki – przepis

Sylwia Załuńska