Wykonanie:

5 czerwonych papryk,

papryka przygotowanie

500 g mrożonych bądź świeżych brokułów,

4 jajka,

puszka kukurydzy,

majonez,

sól,

pieprz,

papryka sypka.

  • Krok pierwszy

    Z papryki należy odciąć górną część i wyżłobić środek.

  • Krok drugi

    Następnie ułożyć na posmarowanej oliwą blasze lub w garnku, włożyć na 15 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 150 stopni.

  • Krok trzeci

    Brokuły i jajka ugotować, następnie pokroić.

  • Krok czwarty

    Dodać odsączoną kukurydzę i 3 łyżki majonezu. Całość doprawić i wymieszać.

  • Krok piąty

    Ciepłe papryki wypełnić przygotowanym farszem.

    papryka faszerowana 2

    Fot. sxc.hu

  • Krok szósty

    Zapiekać w piekarniku jeszcze przez 15 minut.

  • Znacie inny przepis na paprykę faszerowaną? Podzielcie się nim z nami.

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułZasiedzenie udziału we współwłasności nieruchomości
Następny artykułJak przeprowadzić polubowny podział spadku?

Sylwia Załuńska – absolwentka Studium Zdrowia i Urody, instruktorka rekreacji ruchowej. Fitness to jej praca i wielka pasja. Jej przepis na zdrowie to aktywny tryb życia i zdrowe odżywianie. Wegetarianka od 7 lat.

 

Nasz specjalista pisze o o sobie:

Od zawsze lubiłam sport, w ćwiczeniach fitness zakochałam się od pierwszych zajęć. Zawsze staram się być na bieżąco ze wszystkimi nowinkami dotyczącymi sprzętu na siłowni czy nowych form zajęć.

Swoją wiedzę i doświadczenie staram się jak najgorliwiej przelewać na papier i dzielić się nią ze wszystkimi zainteresowanymi.

Prowadzę zdrowy i aktywny tryb życia,  egzystuję w zgodzie z naturą.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here