Wykonanie:
5 czerwonych papryk,
500 g mrożonych bądź świeżych brokułów,
4 jajka,
puszka kukurydzy,
majonez,
sól,
pieprz,
papryka sypka.
-
Krok pierwszy
Z papryki należy odciąć górną część i wyżłobić środek.
-
Krok drugi
Następnie ułożyć na posmarowanej oliwą blasze lub w garnku, włożyć na 15 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 150 stopni.
-
Krok trzeci
Brokuły i jajka ugotować, następnie pokroić.
-
Krok czwarty
Dodać odsączoną kukurydzę i 3 łyżki majonezu. Całość doprawić i wymieszać.
-
Krok piąty
Ciepłe papryki wypełnić przygotowanym farszem.
Fot. sxc.hu
-
Krok szósty
Zapiekać w piekarniku jeszcze przez 15 minut.
Znacie inny przepis na paprykę faszerowaną? Podzielcie się nim z nami.