Wykonanie:
5 pomidorów,
żółty ser, s
zynka wegetariańska,
2 jajka,
5 łyżek groszku z puszki,
majonez lub 1 opakowanie jogurtu greckiego,
sól,
pieprz,
bazylia,
czosnek,
natka świeżej pietruszki.
-
Krok pierwszy
Pomidory należy przekroić na pół i wydrążyć z nich miąższ.
-
Krok drugi
Szynkę oraz ser pokroić w małe kostki.
-
Krok trzeci
Jajka należy ugotować, obrać ze skorupki i pokroić w drobną kostkę po wystygnięciu.
-
Krok czwarty
Do niewielkiej miski wlej jogurt grecki lub majonez, dodaj pokrojoną szynkę wegetariańską, jajka, ser, pieprz, sól, wydrążony miąższ z pomidorów oraz rozgnieciony prze praskę ząbek czosnku.
-
Krok piąty
Wszystkie składniki wymieszaj dokładnie, na sam koniec dodaj 5 łyżek groszku z puszki i delikatnie wymieszaj.
-
Krok szósty
Do pomidorów należy delikatnie włożyć farsz, na wierzchu posypać startym serem oraz udekorować listkiem świeżej pietruszki.
Znacie inny przepis na pomidory faszerowane? Podzielcie się nim z nami.