Wykonanie:

200 g pieczarek,

tagliatelle

250g makaronu tagliatelle,

pół cytryny,

śmietana 250 g 18%,

cebula,

2 ząbki czosnku,

zioła prowansalskie,

tymianek,

sól,

pieprz,

oliwa.

  • Krok pierwszy

    Makaron ugotuj według przepisu al dente.

  • Krok drugi

    Cebulę pokrój drobno, czosnek rozdrobnij przez praskę, pieczarki pokrój.

  • Krok trzeci

    Na dużej patelni podgrzej oliwę i lekko podsmaż cebulę z czosnkiem, następnie dodaj pieczarki i smaż przez kilka minut, co jakiś czas mieszając.

  • Krok czwarty

    Do patelni dodaj dwie łyżki śmietany oraz dodaj ugotowany i odcedzony makaron, wymieszaj wszystko dokładni.

  • Krok piąty

    Dodaj sok z połowy cytryny oraz kolejne dwie łyżki śmietany, sól, pieprz oraz zioła prowansalskie oraz tymianek.

  • Krok szósty

    Wymieszaj wszystko dokładnie i smaż całość mieszając co jakiś czas przez jeszcze 5 minut.

  • A Wy jakie macie pomysły na wegetariańską kolację? Co robicie zazwyczaj?

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułZasada prawej ręki – zachowanie przy stole
Następny artykułPomysł na obiad wegetariański

Sylwia Załuńska – absolwentka Studium Zdrowia i Urody, instruktorka rekreacji ruchowej. Fitness to jej praca i wielka pasja. Jej przepis na zdrowie to aktywny tryb życia i zdrowe odżywianie. Wegetarianka od 7 lat.

 

Nasz specjalista pisze o o sobie:

Od zawsze lubiłam sport, w ćwiczeniach fitness zakochałam się od pierwszych zajęć. Zawsze staram się być na bieżąco ze wszystkimi nowinkami dotyczącymi sprzętu na siłowni czy nowych form zajęć.

Swoją wiedzę i doświadczenie staram się jak najgorliwiej przelewać na papier i dzielić się nią ze wszystkimi zainteresowanymi.

Prowadzę zdrowy i aktywny tryb życia,  egzystuję w zgodzie z naturą.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here