Wykonanie:
2 torebki ryżu,
500 g pieczarek,
2 duże marchewki,
pietruszka,
4 pomidory,
cebula,
ząbek czosnku,
sól,
pieprz,
oliwa.
-
Krok pierwszy
Pieczarki, pomidory i cebulę pokrój w kostkę.
-
Krok drugi
Czosnek przepuść przez praskę. Marchewkę i pietruszkę zetrzyj na dużych oczkach tarki.
-
Krok trzeci
Na głębokiej patelni rozgrzej oliwę i smaż na małym ogniu, kolejno wrzucając cebulę, czosnek, pieczarki, marchewkę z pietruszką.
-
Krok czwarty
Po kilku minutach wrzuć pokrojone pomidory i smaż około 15 minut.
-
Krok piąty
Po upływie wyznaczonego czasu do patelni z warzywami wsyp ugotowany i odcedzony ryż, wszystko dokładnie wymieszaj i smaż kilka minut.
Znacie inne przepis na risotto wegetariańskie? Podzielcie się nim z nami.