Wykonanie:

500 g białej fasoli Jaś,

fasolka po bretońsku

5 ząbków czosnku,

cebula,

3 wędzone parówki sojowe,

opakowanie pomidorów w puszce,

bazylia,

sól,

pieprz,

ostra papryka w proszku.

  • Krok pierwszy

    Fasolę moczymy przez 12 godzin w wodzie – 400 ml wody na 100 g fasoli.

  • Krok drugi

    Po upływie wyznaczonego czasu, uzupełniamy niedostatek wody i gotujemy fasolę na małym ogniu, aż będzie miękka – około 2 godziny.

  • Krok trzeci

    Cebulę z czosnkiem drobno siekamy, parówki kroimy w talarki i podsmażamy w garnku z pomidorami z puszki – dodajemy przyprawy.

  • Krok czwarty

    Do sosu dodajemy odcedzoną fasolę i gotujemy jeszcze przez chwilę, co jakiś czas mieszając. W razie potrzeby należy doprawić do smaku.

  • Znacie inny przepis na wegetariańską fasolkę po bretońsku? Podzielcie się nim w komentarzu.

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułMusaka wegetariańska – przepis
Następny artykułZapiekanka ziemniaczana wegetariańska – przepis

Sylwia Załuńska – absolwentka Studium Zdrowia i Urody, instruktorka rekreacji ruchowej. Fitness to jej praca i wielka pasja. Jej przepis na zdrowie to aktywny tryb życia i zdrowe odżywianie. Wegetarianka od 7 lat.

 

Nasz specjalista pisze o o sobie:

Od zawsze lubiłam sport, w ćwiczeniach fitness zakochałam się od pierwszych zajęć. Zawsze staram się być na bieżąco ze wszystkimi nowinkami dotyczącymi sprzętu na siłowni czy nowych form zajęć.

Swoją wiedzę i doświadczenie staram się jak najgorliwiej przelewać na papier i dzielić się nią ze wszystkimi zainteresowanymi.

Prowadzę zdrowy i aktywny tryb życia,  egzystuję w zgodzie z naturą.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here