Brukselka z boczkiem - przepis

Sałatki    
ocena

Brukselkę można podawać nie tylko jako dodatek do drugiego dania, ale również solo. Najlepiej smakuje z patelni, na gorąco, podsmażana z boczkiem.

Brukselka z boczkiem - przepis

sxc.hu

Do przygotowania brukselki z boczkiem będziesz potrzebować:

Będzie potrzebne:

200 g brukselki z mrożonki
30 g boczku pokrojonego w kosteczkę
łyżka stołowa bułki tartej
łyżeczka masła
sól
cukier

Brukselkę obgotować przez ok. 5 minut w osolonej i osłodzonej wodzie. Odcedzić. Na patelni zrumienić boczek pokrojony w kosteczkę. Wrzucić kapustki, podlać kilkoma łyżkami wody i dusić przez kwadrans. Dodać masło i bułkę tartą, wymieszać i zostawić na patelni na 2-3 minuty. Podawać w charakterze jarzynki do mięsa lub z młodymi ziemniakami.

brukselka przepisysxc.hu

Lubicie brukselkę? Co najczęściej podajecie do obiadu obok mięsa i ziemniaków? :)

OCENA
0.00
OCEŃ PORADĘ

Komentarze

Dodaj zdjęcie do komentarza:
PRZEGLĄDAJ
Dodaj film wideo do komentarza:
Dodaj film z dysku:
PRZEGLĄDAJ
 
1 + 1 =