Surówka z czerwonej kapusty i pora – przepis

Sałatki    
ocena
Czerwoną kapustę jada się na różne sposoby – gotowaną i surową. Zwykle doprawiana jest cebulą, zakwaszana, lubi występować w towarzystwie jabłka.

Surówka z czerwonej kapusty i pora – przepis

Tym razem jednak proponujemy surówkę zupełnie innego rodzaju, aromatyczną i pikantną. To wszystko dzięki dodaniu do niej pora.

Surówka świetnie pasuje do duszonych mięs z dużą ilością ziół, ale także do klasycznych bitek czy klopsów.

Będzie potrzebne:
pół niedużej czerwonej kapusty
biała część pora
sól, pieprz
majonez

Surówka z czerwonej kapusty i pora

Źródło: photoxpress.com

Wykonanie:

Kapustę zetrzyj na grubej tarce, posól, wygnieć rękami i zostaw na kwadrans. Po tym czasie odciśnij z nadmiaru soku. Pora przekrój wzdłuż przez środek na cztery części, po czym pokrój w cieniutkie plasterki i dodaj do kapusty. Dopraw majonezem i pieprzem.

Macie jakiś inny przepis na surówkę z czerwonej kapusty?

OCENA
0.00
OCEŃ PORADĘ

Komentarze

Dodaj zdjęcie do komentarza:
PRZEGLĄDAJ
Dodaj film wideo do komentarza:
Dodaj film z dysku:
PRZEGLĄDAJ
 
1 + 1 =