Zupy   (90 porad)

Najnowsze    |    Losowe    |    Najczęściej komentowane
Krem porowy – przepis

Krem porowy – przepis

1     1143     Sylwia Załuńska

Pyszna, zdrowa, rozgrzewająca. A do tego bardzo prosta i szybka w przygotowaniu. Gdy nie masz wiele w lodówce, zupa krem porowa jest idealna. Wykonanie:

Grochówka - przepis

Grochówka - przepis

Joanna Białek

0     860

Krupnik - przepis

Krupnik - przepis

Joanna Białek

1     913

Rosół drobiowy - przepis

Rosół drobiowy - przepis

Joanna Białek

0     901

Zupa pieczarkowa - przepis

Zupa pieczarkowa - przepis

Joanna Białek

0     843

Zupa ogórkowa - przepis

Zupa ogórkowa - przepis

Joanna Białek

0     770

Zupa cebulowa z grzankami i serem - przepis

Zupa cebulowa z grzankami i serem - przepis

Jolanta Chabik

0     942

Zupa gulaszowa - przepis

Zupa gulaszowa - przepis

0     1141     Jolanta Chabik

Zupa gulaszowa jest klasyczną potrawą kuchni węgierskiej. Jest świetna na zimę – mięsna, gorąca i pikantna. Bardzo łatwo ją przygotować. Do przygotowania zupy gulaszowej

Gazpacho - przepis

Gazpacho - przepis

Jolanta Chabik

0     854

Zupa węgierska - przepis

Zupa węgierska - przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     1006

Kwaśnica - przepis

Kwaśnica - przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     786

Krem kalafiorowy - przepis

Krem kalafiorowy - przepis

Zbigniew Wawer

0     870

Zupa miso - przepis

Zupa miso - przepis

Katarzyna Wyka

0     826

Zupa z kurek - przepis

Zupa z kurek - przepis

Katarzyna Wyka

0     1101

Zupa szczawiowa - przepis

Zupa szczawiowa - przepis

0     963       Jolanta Chabik


Zupa botwinkowa - przepis

Zupa botwinkowa - przepis

0     897       Jolanta Chabik


Barszcz biały z białą kiełbasą - przepis

Barszcz biały z białą kiełbasą - przepis

0     753       Joanna Białek


Zupa pomidorowa - przepis

Zupa pomidorowa - przepis

0     822       Jolanta Chabik


Zupa czosnkowa - przepis

Zupa czosnkowa - przepis

0     852       Zbigniew Wawer


Kapuśniak z młodej kapusty - przepis

Kapuśniak z młodej kapusty - przepis

0     947       Agnieszka Pietnoczka


Zupa z soczewicy - przepis

Zupa z soczewicy - przepis

0     861       Agnieszka Pietnoczka


Zupa meksykańska - przepis

Zupa meksykańska - przepis

0     819       Jolanta Chabik


Zupa ziemniaczana - przepis

Zupa ziemniaczana - przepis

0     980       Jolanta Chabik


Chłodnik litewski - przepis

Chłodnik litewski - przepis

0     776       Jolanta Chabik


| 2 | 3 | 4 | 5     strona 1 z 5 

Ostatnie dyskusje


Kiedyś mi mama powatrzała, że krupnik to jest dobry, ale na żołądek jak jest chory. Przyznam szczerze, ze wolę Minestrone z Margaret z Wrocławia. Także zupa ale taka już bardzi fajna. Super mi smakuje.
~phi / 2018-03-30 15:11:56

Ja to jednak jestem tradycjonalistką i wolę coś bardziej sytnego np,. Zestaw kotlet de volaille, z Margaret we Wrocławia. Jest tam bardzo pyszne jedzenie serio!
~girl / 2018-03-30 15:10:22

ja gotuję często ale całkiem inaczej.gotuje rosół z kaczki lub z porcji kaczej dodaje warzywa pieprz ziele sól mięso jak jest miękki wyjmuje ,jak tłusty rosół zbieram tłuszcz do krwi dodaję zimnej wody i jeśli krew nie ma dodanego octu lub kwasku cytrynowego to dodaje.Do naczynia z krwią dodaje mąkę pszenną i mąkę żytnią mieszam i przez sitko wlewam do garnka z rosołem mieszam w trakcie ,Gotuje parę minut.Dodaję pokrojoną natkę pietruszki troszkę cukru szczyptę majeranki jak ktoś lubi może dodać przyprawy do zup magi Można cukier zastąpić owocami suszonymi śliwka gruszka jabłko.Czarnina nie może być za rzadka.Odgrzewana jest jeszcze smaczniejsza ,można podawać z makaronem ziemniakami lub z kluskami ziemniaczanymi
~jola / 2017-03-26 23:06:12