Krem porowy – przepis

Zupy     dodano 2015-07-06
ocena

Pyszna, zdrowa, rozgrzewająca. A do tego bardzo prosta i szybka w przygotowaniu. Gdy nie masz wiele w lodówce, zupa krem porowa jest idealna.

Krem porowy – przepis

photoxpress.com

Wykonanie:

Będzie potrzebne:

400 g posiekanego pora,


por

0,6 litra bulionu warzywnego,


2 cebule dymki,


100 g sera mozzarella,


3 łyżki masła,


100 mililitrów śmietany kremówki 36%,


pieprz ziołowy,


gałka muszkatołowa.

  1. Krok pierwszy

    Posiekane cebule, podsmaż na rozgrzanym maśle na patelni, po 5 minutach dodaj posiekanego pora.

  2. Krok drugi

    Całość duś kilkanaście minut mieszając do czasu do czasu.

  3. Krok trzeci

    Do bulionu dodaj pora i cebulę z patelni.

  4. Krok czwarty

    Całość podgrzej i gotuj 15 minut na małym ogniu pod przykryciem.

  5. Krok piąty

    Gdy zupa ostygnie, zmiksuj ją blenderem.

  6. Krok szósty

    Następnie podgrzej ponownie zupę, dodaj śmietanę oraz starty na małych oczkach ser. Dopraw do smaku.

  7. Krok siódmy

    Podawaj z grzankami lub posiekanym szczypiorkiem.

Znacie inny przepis na krem porowy? Podzielcie się nim z nami.

OCENA
0.00
OCEŃ PORADĘ

Komentarze

Dodaj zdjęcie do komentarza:
PRZEGLĄDAJ
Dodaj film wideo do komentarza:
Dodaj film z dysku:
PRZEGLĄDAJ
 
1 + 1 =

Polecamy

Kapuśniak z młodej kapusty - przepis

Kapuśniak z młodej kapusty - przepis

Agnieszka Pietnoczka / 2010-09-20 12:47:02

Krem marchewkowy - przepis

Krem marchewkowy - przepis

Agnieszka Pietnoczka / 2011-01-17 11:55:31

Krem z brokułów – przepis

Krem z brokułów – przepis

Sylwia Załuńska / 2011-02-01 13:23:21

Moczka śląska - przepis

Moczka śląska - przepis

Katarzyna Wyka / 2011-06-02 09:14:17