Wykonanie:

2 litry bulionu warzywnego,

pieczarki

500 g pieczarek,

cebula,

łyżka masła,

2 łyżki mąki,

250 g śmietany 18% do zup,

sól, pieprz, natka pietruszki.

  • Krok pierwszy

    Obrane i umyte pieczarki należy pokroić drobno wraz z cebulą.

  • Krok drugi

    Następnie poddusić całość chwilę na maśle i dodać do bulionu, który należy zagotować.

  • Krok trzeci

    Mąkę z 5 łyżkami wody należy starannie wymieszać i dodać do wywaru z pieczarkami i cebulą.

  • Krok czwarty

    Gotować około 5 minut i zmiksować, następnie znowu zmiksować i dodać śmietanę.

  • Krok piąty

    Gotować kilka minut. Dodać przyprawy do smaku. Podawać z posiekaną pietruszką.

  • Znacie inny przepis na krem pieczarkowy? Podzielcie się nim z nami.

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułBitki w sosie grzybowym – przepis
Następny artykułStek z mięsa mielonego – przepis

Sylwia Załuńska – absolwentka Studium Zdrowia i Urody, instruktorka rekreacji ruchowej. Fitness to jej praca i wielka pasja. Jej przepis na zdrowie to aktywny tryb życia i zdrowe odżywianie. Wegetarianka od 7 lat.

 

Nasz specjalista pisze o o sobie:

Od zawsze lubiłam sport, w ćwiczeniach fitness zakochałam się od pierwszych zajęć. Zawsze staram się być na bieżąco ze wszystkimi nowinkami dotyczącymi sprzętu na siłowni czy nowych form zajęć.

Swoją wiedzę i doświadczenie staram się jak najgorliwiej przelewać na papier i dzielić się nią ze wszystkimi zainteresowanymi.

Prowadzę zdrowy i aktywny tryb życia,  egzystuję w zgodzie z naturą.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here