Wykonanie:

1 kg pomidorów lub pomidorów w puszce (3 szt.),

zupa pomidorowa

2 czerwone papryki,

łyżka suszonego lub dwie łyżki świeżego pokrojonego tymianku,

3 ząbki czosnku,

czerwona cebula,

1/2 litra zimnej wody,

oliwa,

sól,

pieprz,

bazylia.

  • Krok pierwszy

    Paprykę przekrój na pół, oczyść środek i ułóż ją na blasze na papierze do pieczenia.

  • Krok drugi

    Pomidory przekrój na pół ułóż je obok, dodaj również nieobrane ząbki czosnku.

  • Krok trzeci

    Blachę z warzywami włóż do piekarnika nagrzanego do 250 stopni na 20 minut.

  • Krok czwarty

    Cebulę drobno posiekaj, zeszklij ją na rozgrzanej oliwie w garnku, następnie dodaj wodę.

  • Krok piąty

    Upieczone warzywa obierz ze skóry i razem z wyciśniętym czosnkiem wrzuć do garnka.

  • Krok szósty

    Całość gotuj pod przykryciem około 20 minut, następnie zmiksuj wszystko blenderem i dodaj przyprawy.

  • Znacie inny przepis na wegetariańską zupę pomidorową? Podzielcie się nim w komentarzu.

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułKiedy można odmówić składania zeznań w sądzie?
Następny artykułBułeczki orkiszowe – przepis

Sylwia Załuńska – absolwentka Studium Zdrowia i Urody, instruktorka rekreacji ruchowej. Fitness to jej praca i wielka pasja. Jej przepis na zdrowie to aktywny tryb życia i zdrowe odżywianie. Wegetarianka od 7 lat.

 

Nasz specjalista pisze o o sobie:

Od zawsze lubiłam sport, w ćwiczeniach fitness zakochałam się od pierwszych zajęć. Zawsze staram się być na bieżąco ze wszystkimi nowinkami dotyczącymi sprzętu na siłowni czy nowych form zajęć.

Swoją wiedzę i doświadczenie staram się jak najgorliwiej przelewać na papier i dzielić się nią ze wszystkimi zainteresowanymi.

Prowadzę zdrowy i aktywny tryb życia,  egzystuję w zgodzie z naturą.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here