Zupy   (90 porad)

Najnowsze    |    Losowe    |    Najczęściej komentowane
Krem porowy – przepis

Krem porowy – przepis

0     1040     Sylwia Załuńska

Pyszna, zdrowa, rozgrzewająca. A do tego bardzo prosta i szybka w przygotowaniu. Gdy nie masz wiele w lodówce, zupa krem porowa jest idealna. Wykonanie:

Zupa cebulowa - przepis

Zupa cebulowa - przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     417

Zupa rybna z wyspy Texel - przepis

Zupa rybna z wyspy Texel - przepis

Irena Grummich

0     331

Zupa rybna ze szczawiem i cydrem - przepis

Zupa rybna ze szczawiem i cydrem - przepis

Irena Grummich

0     431

Zupa rybna - przepis

Zupa rybna - przepis

Irena Grummich

0     328

Saxe Coburg - przepis

Saxe Coburg - przepis

Irena Grummich

0     299

Zupa fasolowa z ziemniakami - przepis

Zupa fasolowa z ziemniakami - przepis

Jolanta Chabik

0     358

Zupa gulaszowa - przepis

Zupa gulaszowa - przepis

0     1019     Jolanta Chabik

Zupa gulaszowa jest klasyczną potrawą kuchni węgierskiej. Jest świetna na zimę – mięsna, gorąca i pikantna. Bardzo łatwo ją przygotować. Do przygotowania zupy gulaszowej

Kapuśniak z kiszonej kapusty - przepis

Kapuśniak z kiszonej kapusty - przepis

Jolanta Chabik

0     404

Zupa buraczkowa - przepis

Zupa buraczkowa - przepis

Jolanta Chabik

0     349

Zupa rybna z dorsza - przepis

Zupa rybna z dorsza - przepis

Jolanta Chabik

0     416

Zupa jarzynowa - przepis

Zupa jarzynowa - przepis

Jolanta Chabik

0     399

Białe gazpacho - przepis

Białe gazpacho - przepis

Irena Grummich

0     324

Rosół wołowy - przepis

Rosół wołowy - przepis

Joanna Białek

0     543

Zupa mleczna - przepis

Zupa mleczna - przepis

0     434       Joanna Białek


Zupa z dyni - przepis

Zupa z dyni - przepis

0     441       Joanna Białek


Zupa dyniowa - przepis

Zupa dyniowa - przepis

0     547       Jolanta Chabik


Zupa gulaszowa - przepis

Zupa gulaszowa - przepis

0     1019       Jolanta Chabik


Zupa cytrynowa - przepis

Zupa cytrynowa - przepis

0     491       Jolanta Chabik


Zupa borowikowa - przepis

Zupa borowikowa - przepis

0     468       Agnieszka Pietnoczka


Zupa piwna - przepis

Zupa piwna - przepis

0     567       Katarzyna Wyka


Ryżanka - przepis

Ryżanka - przepis

0     590       Katarzyna Wyka


Zupa śliwkowa - przepis

Zupa śliwkowa - przepis

0     563       Katarzyna Wyka


Zupa neapolitańska - przepis

Zupa neapolitańska - przepis

0     602       Katarzyna Wyka


  1 | 2 | 3 | 4 | 5     strona 2 z 5 

Ostatnie dyskusje


ja gotuję często ale całkiem inaczej.gotuje rosół z kaczki lub z porcji kaczej dodaje warzywa pieprz ziele sól mięso jak jest miękki wyjmuje ,jak tłusty rosół zbieram tłuszcz do krwi dodaję zimnej wody i jeśli krew nie ma dodanego octu lub kwasku cytrynowego to dodaje.Do naczynia z krwią dodaje mąkę pszenną i mąkę żytnią mieszam i przez sitko wlewam do garnka z rosołem mieszam w trakcie ,Gotuje parę minut.Dodaję pokrojoną natkę pietruszki troszkę cukru szczyptę majeranki jak ktoś lubi może dodać przyprawy do zup magi Można cukier zastąpić owocami suszonymi śliwka gruszka jabłko.Czarnina nie może być za rzadka.Odgrzewana jest jeszcze smaczniejsza ,można podawać z makaronem ziemniakami lub z kluskami ziemniaczanymi
~jola / 2017-03-26 23:06:12