Zupy   (90 porad)

Najnowsze    |    Losowe    |    Najczęściej komentowane
Krem porowy – przepis

Krem porowy – przepis

2     1185     Sylwia Załuńska

Pyszna, zdrowa, rozgrzewająca. A do tego bardzo prosta i szybka w przygotowaniu. Gdy nie masz wiele w lodówce, zupa krem porowa jest idealna. Wykonanie:

Zupa laksa - przepis

Zupa laksa - przepis

Katarzyna Wyka

0     642

Zupa z rzodkiewek - przepis

Zupa z rzodkiewek - przepis

Katarzyna Wyka

0     484

Zupa gulaszowa - przepis

Zupa gulaszowa - przepis

0     1179     Jolanta Chabik

Zupa gulaszowa jest klasyczną potrawą kuchni węgierskiej. Jest świetna na zimę – mięsna, gorąca i pikantna. Bardzo łatwo ją przygotować. Do przygotowania zupy gulaszowej

  1 | 2 | 3 | 4 | 5   strona 5 z 5 

Ostatnie dyskusje


Bardzo ciekawy przepis, ja bardzo lubię te kremy. W ogóle ja lubię tę zupy. Ostatnio bardzo posmakowała mi kokosowa stąd: http://hurryupshrimp.pl/, najlepsza jaka może być ogólnie do jedzenia, taka bardzo oryginalna.
~niku / 2018-05-11 13:06:52

A ja lubię takie nowości i lubię jeść różne rzeczy, bardzo smakują mi na przykłąd krewetki,. Ja zamawiam najczęściej z http://hurryupshrimp.pl/ z Krakowa. Tam są najlepsze jakie jadłam kiedykowliek!
~bialka / 2018-05-11 13:01:36

Kiedyś mi mama powatrzała, że krupnik to jest dobry, ale na żołądek jak jest chory. Przyznam szczerze, ze wolę Minestrone z Margaret z Wrocławia. Także zupa ale taka już bardzi fajna. Super mi smakuje.
~phi / 2018-03-30 15:11:56

ja gotuję często ale całkiem inaczej.gotuje rosół z kaczki lub z porcji kaczej dodaje warzywa pieprz ziele sól mięso jak jest miękki wyjmuje ,jak tłusty rosół zbieram tłuszcz do krwi dodaję zimnej wody i jeśli krew nie ma dodanego octu lub kwasku cytrynowego to dodaje.Do naczynia z krwią dodaje mąkę pszenną i mąkę żytnią mieszam i przez sitko wlewam do garnka z rosołem mieszam w trakcie ,Gotuje parę minut.Dodaję pokrojoną natkę pietruszki troszkę cukru szczyptę majeranki jak ktoś lubi może dodać przyprawy do zup magi Można cukier zastąpić owocami suszonymi śliwka gruszka jabłko.Czarnina nie może być za rzadka.Odgrzewana jest jeszcze smaczniejsza ,można podawać z makaronem ziemniakami lub z kluskami ziemniaczanymi
~jola / 2017-03-26 23:06:12