Białe trufle – przepis

Ciasta i desery    
ocena
Białe trufle napełniamy czekoladą i kokosem. Są bardzo słodkie, smakują mlecznie. To doskonały pomysł na deser.

Białe trufle – przepis

sxc.hu

Do wykonania białych trufli będziesz potrzebować poniższych składników:

Będzie potrzebne:
pół kostki masła
wiórki kokosowe
150 g śmietany kremówki 30% lub 36%
mleko
  1. Krok pierwszy Do miseczki wlej łyżkę mleka, wrzuć do niej rozkruszoną białą czekoladę, którą następnie rozpuść za pomocą pary lub kąpieli wodnej.
  2. Krok drugi Do roztopionej czekolady dodaj miękkie masło oraz 2 łyżki wiórek kokosowych, całość utrzyj.
  3. Krok trzeci Śmietanę kremówkę ubij dokładnie, poczym dodaj do masy z czekolady i jeszcze raz wszystko ubijaj.
  4. Krok czwarty Naczynie z masą odstaw na 10 minut w chłodne miejsce, z zastygniętej masy uformuj niewielkiej ilości kulki, które następnie możesz (ale nie musisz) panierować w wiórkach kokosowych.

jak zrobić trufle z czekoladyFot. Sylwia Załuńska

Znacie inny przepis na białe trufle? Podzielcie się nim z nami w komentarzu.

OCENA
0.00
OCEŃ PORADĘ

Komentarze

Dodaj zdjęcie do komentarza:
PRZEGLĄDAJ
Dodaj film wideo do komentarza:
Dodaj film z dysku:
PRZEGLĄDAJ
 
2 + 5 =