Ciasteczka z masłem orzechowym - przepis

Ciasta i desery    
ocena

Najprostsze ciasteczka z masła orzechowego to, ni mniej nie więcej, a – najprostsze ciasteczka z masła orzechowego! Idealna przekąska dla wszystkich ciastkowych łakomczuchów.

Ciasteczka z masłem orzechowym - przepis

photoxpress.com

Będzie potrzebne:

- 2 szklanki masła orzechowego
- szklanka cukru
- szklanka mąki
- 2 jajka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki płatków owsianych
- 2 łyżki wiórków kokosowych
- 2 łyżki gorzkiej czekolady, startej na grubej tarce lub niedbale posiekanej
- szczypta soli
- łyżka esencji waniliowej lub kilka kropli olejku waniliowego

Wykonanie:

Utrzyj razem masło orzechowe i cukier. Dodaj jajko i suche składniki i wyrób jednolite ciasto. Odrywaj małe kulki, rozgniataj je na okrągłe placuszki. Na wierzchu za pomocą widelca odciśnij ozdobną krateczkę.

Blaszkę dokładnie natłuść i układaj na niej ciasteczka w niewielkich odstępach. Piecz 8-10 minut w temperaturze 180 stopni. Do ostudzenia przełóż na metalową kratkę lub drewnianą deskę, inaczej ryzykujesz, że przywrą do blachy.

Czy znacie inny przepis na te ciasteczka? Podajcie nam go w komentarzu.

OCENA
0.00
OCEŃ PORADĘ

Komentarze

Dodaj zdjęcie do komentarza:
PRZEGLĄDAJ
Dodaj film wideo do komentarza:
Dodaj film z dysku:
PRZEGLĄDAJ
 
4 + 3 =