Są pyszne, syczące i łatwe w przygotowaniu. Możemy je zjeść, na śniadanie, podwieczorek lub w chwilach nagłego głodu. Do wykonania ciasteczek będziesz potrzebować?
pół szklanki kaszy manny
375 ml mleka
3 łyżki cukru
2 łyżki orzechów włoskich
2 łyżki rodzynek
2 łyżki posiekanych migdałów
kakao
-
Krok pierwszy
Pół szklanki kaszy wymieszaj z 125 ml mleka.
-
Krok drugi
Pozostałe 250ml mleka zagotuj wraz z cukrem, następnie wlej kaszę i ugotuj aż zgęstnieje, ostudź.
-
Krok trzeci
Dodaj orzechy, rodzynki, migdały i łyżkę kakao, zmiksuj malakserem.
-
Krok czwarty
Z uzyskanej masy uformuj niewielkiej ilości kulki, które następnie spłaszcz i panieruj w kakao.
Znacie jakiś inny przepis na te smaczne ciasteczka? Podzielcie się nimi z nami?