Kotlety z tofu - przepis

Ciasta i desery    
ocena

Tofu jest to twarożek sojowy powstały w Chinach. Tofu jest źródłem wapnia, soli żelaza, fosforu, potasu, sody i witamin B i E.

Kotlety z tofu - przepis

photoxpress.com

Wykonanie:

Będzie potrzebne:

650 g tofu, 1 szklanka bułki tartej, szczypiorek, koperek, pietruszka – 0,5 szklanki, sos sojowy – 2 łyżki, gałka muszkatołowa, oliwa.

  1. Krok pierwszy

    Tofu zmielić w maszynce lub zmiksować przy pomocy blendera.

  2. Krok drugi

    Następnie dodać 3/4 szklanki bułki tartej, koperek, szczypiorek i pietruszkę, sos sojowy, przyprawy i dokładnie wymieszać.

  3. Krok trzeci

    Z uzyskanej masy, formować małe i płaskie kotleciki.

  4. Krok czwarty

    Na koniec należy obtoczyć je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanej oliwie z każdej strony.

Znacie inny przepis na kotlety z tofu? Podzielcie się nim z nami.

OCENA
0.00
OCEŃ PORADĘ

Komentarze

Dodaj zdjęcie do komentarza:
PRZEGLĄDAJ
Dodaj film wideo do komentarza:
Dodaj film z dysku:
PRZEGLĄDAJ
 
4 + 5 =