Wykonanie:

650 g tofu, 1 szklanka bułki tartej, szczypiorek, koperek, pietruszka – 0,5 szklanki, sos sojowy – 2 łyżki, gałka muszkatołowa, oliwa.

  • Krok pierwszy

    Tofu zmielić w maszynce lub zmiksować przy pomocy blendera.

  • Krok drugi

    Następnie dodać 3/4 szklanki bułki tartej, koperek, szczypiorek i pietruszkę, sos sojowy, przyprawy i dokładnie wymieszać.

  • Krok trzeci

    Z uzyskanej masy, formować małe i płaskie kotleciki.

  • Krok czwarty

    Na koniec należy obtoczyć je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanej oliwie z każdej strony.

  • Znacie inny przepis na kotlety z tofu? Podzielcie się nim z nami.

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułJak powinien zachowywać się kelner?
Następny artykułNa czym polega przyjęcie bufetowe?

Sylwia Załuńska – absolwentka Studium Zdrowia i Urody, instruktorka rekreacji ruchowej. Fitness to jej praca i wielka pasja. Jej przepis na zdrowie to aktywny tryb życia i zdrowe odżywianie. Wegetarianka od 7 lat.

 

Nasz specjalista pisze o o sobie:

Od zawsze lubiłam sport, w ćwiczeniach fitness zakochałam się od pierwszych zajęć. Zawsze staram się być na bieżąco ze wszystkimi nowinkami dotyczącymi sprzętu na siłowni czy nowych form zajęć.

Swoją wiedzę i doświadczenie staram się jak najgorliwiej przelewać na papier i dzielić się nią ze wszystkimi zainteresowanymi.

Prowadzę zdrowy i aktywny tryb życia,  egzystuję w zgodzie z naturą.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here