Sernik z tofu z bakaliami- przepis

Ciasta i desery    
ocena

Sernik z tofu jest doskonałą alternatywą dla wegan, którzy nie tolerują produktów pochodzenia zwierzęcego. Słodkość ta zaspokoi każdego łakomczucha.

Sernik z tofu z bakaliami- przepis

fotolia.com

Wykonanie:

Będzie potrzebne:

600 g naturalnego tofu,


przepis na sernik

1 szklanka ugotowanej kaszy manny,


1 duży banan,


2 brzoskwinie,


3 łyżki mąki ziemniaczanej,


2 łyżki oleju,


1 szklanka małych rodzynek,


1 szklanka dowolnych bakalii.

  1. Krok pierwszy

    Banany obierz, rozdziel na kilka części i wrzuć do miski, tofu również rozdrobnij na kilka części i rzuć do bananów.

  2. Krok drugi

    Brzoskwinie obierz ze skórki, pestkę wyrzuć, każdą połówkę podziel na pół i wrzuć do miski z tofu i bananem.

  3. Krok trzeci

    Całość dokładnie zmiksuj blenderem, dodaj ugotowanej kaszy manny, 3 łyżki maki ziemniaczanej oraz rodzynki i bakalie – wymieszaj drewnianą łyżką.

  4. Krok czwarty

    Średniej wielkości formę nasmaruj olejem i przełóż do niej masę, piecz około godziny w temperaturze 175 stopni.

  5. Krok piąty

    Po upieczeniu sernik można posmarować dowolną konfiturą.

Znacie inny przepis na sernik z tofu? Podzielcie się nim z nami.

OCENA
0.00
OCEŃ PORADĘ

Komentarze

Dodaj zdjęcie do komentarza:
PRZEGLĄDAJ
Dodaj film wideo do komentarza:
Dodaj film z dysku:
PRZEGLĄDAJ
 
1 + 4 =