Wykonanie:
600 g naturalnego tofu,
1 szklanka ugotowanej kaszy manny,
1 duży banan,
2 brzoskwinie,
3 łyżki mąki ziemniaczanej,
2 łyżki oleju,
1 szklanka małych rodzynek,
1 szklanka dowolnych bakalii.
-
Krok pierwszy
Banany obierz, rozdziel na kilka części i wrzuć do miski, tofu również rozdrobnij na kilka części i rzuć do bananów.
-
Krok drugi
Brzoskwinie obierz ze skórki, pestkę wyrzuć, każdą połówkę podziel na pół i wrzuć do miski z tofu i bananem.
-
Krok trzeci
Całość dokładnie zmiksuj blenderem, dodaj ugotowanej kaszy manny, 3 łyżki maki ziemniaczanej oraz rodzynki i bakalie – wymieszaj drewnianą łyżką.
-
Krok czwarty
Średniej wielkości formę nasmaruj olejem i przełóż do niej masę, piecz około godziny w temperaturze 175 stopni.
-
Krok piąty
Po upieczeniu sernik można posmarować dowolną konfiturą.
Znacie inny przepis na sernik z tofu? Podzielcie się nim z nami.