Wegańskie bliny bananowe - przepis

Ciasta i desery    
ocena

Masz ochotę na coś słodkiego, ale nie masz ochoty kupować gotowych ciast i ciasteczek? Przygotuj dla siebie i domowników lub przyjaciół bliny bananowe – lekkie, proste do zrobienia i... przepyszne!

Będzie potrzebne:

- 1 dojrzały banan, połamany w kawałki
- 6 łyżek stołowych mąki gryczanej
- 3 łyżki stołowe mąki kukurydzianej
- 3 łyżeczki mleka kokosowego w proszku
- 3/4 szklanki letniej wody
- ćwierć łyżeczki sody oczyszczonej
- szczypta soli

Wykonanie:

Podane składniki dokładnie zmiksuj. Na patelni rozgrzej olej i smaż na nim placuszki na złoto z obu stron. Bliny są kleiste i wilgotne, a ciasto doskonale nada się również na gofry, brzegi wychodzą bardzo chrupiące.

Bliny są bezpszenne, bezglutenowe, bezmleczne i bezjajeczne – świetnie więc nadają się także dla alergików.

Czy znacie inny przepis na ten deser? Podajcie nam go w komentarzu.

OCENA
0.00
OCEŃ PORADĘ

Komentarze

Dodaj zdjęcie do komentarza:
PRZEGLĄDAJ
Dodaj film wideo do komentarza:
Dodaj film z dysku:
PRZEGLĄDAJ
 
3 + 3 =