Wegetariańskie placuszki z miodem i jabłkami - przepis

Ciasta i desery    
ocena

Wszyscy lubimy przekąsić od czasu do czasu coś słodkiego. Jeśli dodatkowo będzie to danie proste, szybkie w przygotowaniu i zawierające to, „co misie lubią najbardziej” - nikt mu się nie oprze.

Wegetariańskie placuszki z miodem i jabłkami - przepis

photoxpress.com

Będzie potrzebne:

- szklanka mąki pszennej
- łyżka miodu wielokwiatowego
- 1 jabłko
- ćwierć łyżeczki cynamonu
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- ćwierć łyżeczki soli
- szklanka wody
- łyżka oleju

W misce wymieszaj mąkę, sól, proszek do pieczenia i cynamon. W małej miseczce zmieszaj mokre składniki – miód, olej, wodę. Połącz zawartość obu miseczek i trzepaczką doprowadź do ich dokładnego połączenia. Jabłko zetrzyj na tarce o drobnych oczkach i dodaj do ciasta.

Placuszki smaż na dobrze rozgrzanej patelni, lekko posmarowanej olejem, na złoty kolor. Podawaj z cukrem-pudrem albo jogurtem.

Czy znacie inny przepis na ten deser? Podajcie nam go w komentarzu.

OCENA
0.00
OCEŃ PORADĘ

Komentarze

Dodaj zdjęcie do komentarza:
PRZEGLĄDAJ
Dodaj film wideo do komentarza:
Dodaj film z dysku:
PRZEGLĄDAJ
 
2 + 1 =