Przyprawy   (113 porad)

Najnowsze    |    Losowe    |    Najczęściej komentowane
Przyprawy do dyni

Przyprawy do dyni

0     2212     Redakcja

Dynia to warzywo zarazem bardzo uniwersalne, ale i tak subtelne, że łatwo jest jego smak zepsuć nieodpowiednimi przyprawami. Ponieważ zaś wykorzystuje się ją zarówno w ostrych, jak i słodkich...

Jak mieszać mieszanki ziołowe?

Jak mieszać mieszanki ziołowe?

Joanna Rayzacher

0     1147

Cynamon - właściwości

Cynamon - właściwości

Joanna Białek

0     1172

Szafran - działanie, właściwości, zastosowanie

Szafran - działanie, właściwości, zastosowanie

Agnieszka Pietnoczka

0     1735

Przyprawy do ziemniaków

Przyprawy do ziemniaków

0     1278     Redakcja

Ziemniaki gotowane, pieczone, smażone czy puree wymagają odpowiedniego dosmaczenia, aby z banalnego dodatku do dania stały się smakołykiem. Jak to jednak sprawić? 1. Czosnek. Możesz użyć czosnku...

Kardamon - właściwości, działanie, zastosowanie

Kardamon - właściwości, działanie, zastosowanie

0     1912       Agnieszka Pietnoczka


Kolendra - właściwości, działanie, zastosowanie

Kolendra - właściwości, działanie, zastosowanie

0     1030       Agnieszka Pietnoczka


Lubczyk - właściwości, działanie, zastosowanie

Lubczyk - właściwości, działanie, zastosowanie

0     1079       Agnieszka Pietnoczka


Jak przechowywać zioła?

Jak przechowywać zioła?

0     1015       Joanna Wołejszo


Kumin - właściwości, zastosowanie

Kumin - właściwości, zastosowanie

0     2078       Jolanta Chabik


Przyprawy korzenne - właściwości, zastosowanie

Przyprawy korzenne - właściwości, zastosowanie

0     1209       Jolanta Chabik


Przyprawy indyjskie - właściwości, zastosowanie

Przyprawy indyjskie - właściwości, zastosowanie

0     1129       Jolanta Chabik


Ostre przyprawy a zdrowie

Ostre przyprawy a zdrowie

0     1024       Jolanta Chabik


Estragon - właściwości, zastosowanie

Estragon - właściwości, zastosowanie

0     1647       Jolanta Chabik


Tymianek - właściwości, zastosowanie

Tymianek - właściwości, zastosowanie

0     1209       Jolanta Chabik


| 2 | 3 | 4 | 5 | 6     strona 1 z 6 

Ostatnie dyskusje


Jeśli chodzi o to wszystko, to mega! Dzisiaj będę robić chrupiące chipsy, a napewno zrobię paprykowe, kebabowe, solone i jestem ciekawa jak to będzie smakować!
~Hejhejtoja / 2018-07-29 11:37:07

Najczęściej do sałatek kanapek
~sebix / 2017-10-22 20:57:31

Goździki :) Tak jak moja babcia. Gdy wchodzę do jej mieszkania i czuję zapach goździków, to wiem czym mnie babcia poczęstuje. A poza tym wszystkie z powyższych przypraw. Tylko jak robię z kiszonych buraków to zamiast octu dodaję nieco soku jabłkowego, ew. cydru, albo octu jabłkowego :)
~Bartek / 2017-06-18 03:18:57

Rybę bardzo fajnie przyprawia się natką pietruszki z czosnkiem i cytryną (plus pieprz i sól), tu znalazłam potwierdzenie na tezę, że dorsz zgra się w takim komplecie w krokietach... zobaczymy....
~jing / 2016-12-20 21:43:39

Gdy zachorowalam na raka zlosliwego kilka osob ktore mieszkaly dlugo w USA poradzily mi kurkume z pieprzem czarnym lub z papryka.ZABIJA CZYNNE KOMORKI NOWOTWOROWE.MI pomoglo.
~Lusi / 2016-07-13 13:47:32

słonecznik czosnek ser feta
~kika / 2016-03-23 20:09:15