1. Sok z cytryny lub limonki.

Nie tylko doprawia mdły miąższ owocu, ale również ochroni go przed ściemnieniem.

2. Czosnek.

Jeśli przygotowujesz z awokado dip, nie zapominaj o czosnku. Świetnie się połączą, a pasta nabierze wyrazistego smaku i aromatu.

3. Zioła.

Świeże zioła to wymarzone towarzystwo dla awokado. Mięta, bazylia czy kolendra, drobno posiekane, mogą stanowić świetne dopełnienie jego smaku. Pamiętaj tylko, że świeże zioła mają znacznie wyraźniejszy aromat i nie warto z nimi przesadzać.

4. Na ostro.

Dopraw guacamole płatkami chili lub jalapeno – ostre smaki znajdą w awokado wiernego sprzymierzeńca.

A co Ty dodajesz do guacamole? Jak jesz awokado?

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułPrzyprawy do szpinaku
Następny artykułPrzyprawy do baraniny

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here