Zioła prowansalskie - przepis

Przyprawy    
ocena
Zioła prowansalskie to z grubsza rzecz biorąc mieszanina ziół, zarówno typowych dla Francji, jak i dla Włoch. Ich połączenie daje w efekcie złożony, przyjemny smak i aromat.

Zioła prowansalskie - przepis

sxc.hu

Mieszanka ta nadaje się do przyprawiania wielu potraw, takich jak mięsa, sosy i zupy, jednak najdoskonalej pasuje do drobiu. Choć w sklepach dostępne są gotowe mieszanki, to jednak nie ma to jak domowa mieszanka, przygotowywana samodzielnie i zużywana, zanim zdąży zwietrzeć.

Będzie potrzebne:
2 łyżki suszonego cząbru,
2 łyżki suszonego rozmarynu,
2 łyżki suszonego tymianku,
2 łyżki suszonego oregano,
2 łyżki suszonej bazylii,
2 łyżki suszonego majeranku,
2 łyżki suszonego kminku.

Wykonanie:

Wymieszaj wszystkie składniki. Zioła przechowuj w szczelnym, najlepiej szklanym pojemniku.

Do czego używacie ziół prowansalskich?

 

OCENA
0.00
OCEŃ PORADĘ

Komentarze

Dodaj zdjęcie do komentarza:
PRZEGLĄDAJ
Dodaj film wideo do komentarza:
Dodaj film z dysku:
PRZEGLĄDAJ
 
2 + 5 =