Jak dobrze wyciąć skórki przy paznokciach?

Paznokcie    
ocena

Skórki wycinamy za pomocą ostrych stalowych cążek, nierdzewnych i wysterylizowanych. By odpowiednio usunąć skórki, zaopatrujemy się w preparat do zmiękczania skórek, drewniane patyczki oraz cążki.

Jak dobrze wyciąć skórki przy paznokciach?

pixabay.com

Wycinanie skórek musi być bardzo precyzyjne, tak, aby nie zaciąć skóry. Oczywiście, najwygodniej jest, gdy to ktoś wycina nam skórki, jednak dla wszystkich, którzy nie chcą korzystać z czyjejś pomocy, poniżej prezentujemy krótkie krok po kroku, jak prawidłowo wycinać skórki:

  1. Krok pierwszy

    Smarujemy skórki zmiękczającym preparatem i wcieramy go.

  2. Krok drugi

    Wspomagamy się drewnianym patyczkiem, który usunie wszystkie zanieczyszczenia i skórki narośnięte na paznokciu.

  3. Krok trzeci

    Wycinamy skórki cążkami bardzo powoli, od jednego wału paznokciowego do drugiego, zwracając uwagę, by dokładnie wyciąć wszystkie odchodzące skórki.

  4. Krok czwarty

    Wmasowujemy oliwkę w paznokcie, by je nawilżyć.

Czym powinny się charakteryzować odpowiednie cążki?

Ostrze – dobrze naostrzone, równe, z możliwością ponownego ostrzenia

Ramiona cążek dopasowane do dłoni

Wykonane ze stali chirurgicznej, nadające się do wielokrotnej sterylizacji

Główka cążek ustawiona pod odpowiednim kątem, pozbawiona luzów!

Jak radzicie sobie z wycinaniem skórek? Jak często je wycinacie? Dajcie znać!

OCENA
3.33
OCEŃ PORADĘ

Komentarze

Dodaj zdjęcie do komentarza:
PRZEGLĄDAJ
Dodaj film wideo do komentarza:
Dodaj film z dysku:
PRZEGLĄDAJ
 
2 + 5 =