Paznokcie Przedłużanie paznokci na szablonie - krok po kroku

Przedłużanie paznokci na szablonie – krok po kroku

-

Metoda ta polega na zaczepieniu na paznokciu naturalnym papierowego lub metalowego szablonu, o wyglądzie nakładki z wyciętym kształtem przyszłego paznokcia, na który potem nakłada się masę żelowa lub akrylową. Po zakończeniu zabiegu zdejmujemy szablon, co wymaga dużej staranności. Musimy przy tym delikatnie zagiąć szablon w dół przy końcu płytki i wtedy, zdecydowanym ruchem, odklejamy go. Potem nadajemy płytce pożądany kształt.

Poniżej opis metody nałożenia akrylu przy zastosowaniu szablonu:

1. Nakładamy na paznokcie preparat, który zmiękczy skórki, a potem odsuwamy je patyczkiem lub wycinamy przy użyciu cążek.

2. Opiłowujemy płytkę, aby miała okrągły kształt.

3. Matujemy płytkę za pomocą bloku, oczyszczamy z pyłu szczoteczką i przemywamy płynem do odtłuszczania zwanym cleanerem.

4. Teraz musimy nałożyć szablony na płytkę. Zadanie wykonujemy tak, aby szablon dokładnie przylegał do końca paznokcia. Potem go zaginamy, tworząc dzióbek. Bardzo ważne jest, aby między płytkę a szablon nie dostało się powietrze.

5. Nakładamy masę akrylową, z której powstaje szkielet paznokcia przy pomocy pędzelka, potem utwardzamy ją pod lampą.

6. Nakładamy kolejną warstwę akrylu, tym razem przezroczystego, aby paznokcie ładnie błyszczały. Jest to również idealny moment na zatopienie, nawet najbardziej fantazyjnych ozdób, cyrkoni czy suszonych kwiatków w masie akrylowej.

7. Odklejamy delikatnie szablon.

8. Gdy druga warstwa akrylu wyschnie nadajemy wymarzony kształt pilnikiem oraz matujemy płytkę.

9. Wcieramy oliwkę w skórki i w płytkę. Jest to niezbędna czynność, którą powinniśmy powtarzać same w domu, gdyż zapobiega odklejaniu się akrylowej płytki i regeneruje paznokieć naturalny, znajdujący się pod spodem.

Dlaczego szukacie takich informacji? Czy okazały się pomocne?

Joanna Rayzacher

Joanna Rayzacher - skończyła studia socjologiczne i dziennikarskie. Pracowała w portalach zajmujących się tematyką kobiecą, związaną z pielęgnacją ciała i wizażem (m.in.: kobiety.pl), czasopismach (m.in.: "Moda&Styl", "Dzieciaki") oraz w radiu. Od 2009 roku współpracuje z magazynem "Pro-KREACJA" i zajmuje się projektami społecznymi w fundacji "Dbam o Zdrowie".

Nasz specjalista pisze o sobie:

Zawsze lubiłam obserwować ludzi, interesowało mnie co mówią i myślą, także co mogą zrobić, aby czuć się lepiej.

Praktyki dziennikarskie odbyłam w portalu Rossnet.pl, zajmującym się tematyką dotyczącą urody oraz zdrowia. W przeszłości współpracowałam (przez kilka lat) z pismem „Moda&Styl”, gdzie pisałam artykuły dotyczące tematyki lifestylowej (na przykład artykuł o subkulturze lolit), jak również przeprowadzałam wywiady, m.in.: rozmowę z projektantem mody - Wojtkiem Dziedzicem oraz twórcą nowatorskich projektów designerskich - Tomkiem Rygalikiem.

W piśmie „Dzieciaki” byłam autorką artykułów dotyczących diagnoz problemów społecznych oraz sposobów ich rozwiązania (przemoc w rodzinie, tolerancja), jak również problemami zdrowotnymi (ciąża, wcześniaki, anomalie). W portalu Kobiety.pl. pisałam m.in.: reportaże o popularności lumpeksów, eseje o atrakcyjności fizycznej, kulturze masowej, dandyzmie oraz felietony.

Obecnie współpracuję z magazynem „Pro-KREACJA”. Zawodowo jestem związana z Fundacją „Dbam o Zdrowie”.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WARTO PRZECZYTAĆ

Marketing małej firmy – jak się reklamować?

Mała firma to zwykle mały budżet i duże potrzeby reklamowe. Nie jest łatwo pogodzić te dwie rzeczy. Trzeba skupić się na działaniach, które można zrobić niskim kosztem. Co będzie potrzebne do takiej niskobudżetowej reklamy? Komputer z drukarką i dostępem do internetu. Oczywiście przyda się też ktoś obsługujący ten sprzęt. I już jesteśmy na dobrej drodze do zareklamowania małej działalności.

Pieczenie chleba – porady

Wypiek chleba wymaga dość dużej wprawy i doświadczenia, jednak warto być cierpliwym i ciągle próbować, gdyż naprawdę warto. Na ostateczny wynik ma wpływ bardzo wiele czynników, m.in. temperatura otoczenia, jakość mąki i drożdży, sposób zgniatania, itp. Zasada głosi, iż wszystkie potrzebna składniki powinny mieć temperaturę około 18-23 stopni C. Smak chleba zależy od klasy użytych produktów.

Zobacz też

Jak tanio urządzić wesele?

Wielkie huczne wesela są dziś często zastępowane skromniejszymi przyjęciami. Czasem jest to spowodowane chęcią zaoszczędzenia lub z trendem skromnych, kameralnych przyjęć weselnych. Istnieje jednak kilka innych sposobów na zorganizowanie wesela po niższej cenie, niekoniecznie rezygnując z jego huczności.

Na czym polega organizacja dużego eventu?

Oglądając widowiskowe eventy, nie zawsze zdajemy sobie sprawę, jak wielki był ogrom pracy i jak różnorodne zadania mieli do...

Lampy LED – dlaczego warto wybrać to rozwiązanie?

50 000 godzin! Tyle wynosi średni czas pracy żarówki LED. Oznacza to, że jedna żarówka ledowa, może pracować nieprzerwanie...

Może Cię zainteresuje: