Potrawy   (504 porad)

Najnowsze    |    Losowe    |    Najczęściej komentowane
Leczo wegetariańskie - przepis

Leczo wegetariańskie - przepis

0     1657     Katarzyna Wyka

Leczo to pyszne danie. Można je zjeść od razu albo zapasteryzować i przechowywać przez kilka miesięcy. Zapraszam do poznania mojego przepisu! Aby przygotować leczo bez mięsa, będziesz potrzebować:

Strogonow – przepis

Strogonow – przepis

Joanna Białek

7     3242

Warzywa - przepisy

Warzywa - przepisy

Joanna Rayzacher

0     1613

Chleb esseński - przepis

Chleb esseński - przepis

Agnieszka Pietnoczka

1     2272

Szybki obiad – przepisy

Szybki obiad – przepisy

Joanna Białek

3     5329

Dlaczego warto gotować na parze?

Dlaczego warto gotować na parze?

Natalia Michalska

1     1782

Kuchnia chińska - charakterystyka

Kuchnia chińska - charakterystyka

Joanna Białek

1     2219

Chilli con carne – przepis

Chilli con carne – przepis

Joanna Białek

0     1328

Kuchnia śródziemnomorska - charakterystyka

Kuchnia śródziemnomorska - charakterystyka

Joanna Białek

0     1930

Kuchnia meksykańska - charakterystyka

Kuchnia meksykańska - charakterystyka

Joanna Białek

0     1454

Kiszka ziemniaczana – przepis

Kiszka ziemniaczana – przepis

Joanna Białek

0     1658

Kuchnia angielska - charakterystyka

Kuchnia angielska - charakterystyka

Joanna Białek

0     1739

Szparagi - przepisy

Szparagi - przepisy

Joanna Białek

0     1075

Kuchnia węgierska – charakterystyka

Kuchnia węgierska – charakterystyka

0     1937       Joanna Białek


Kuchnia tajska - przepisy

Kuchnia tajska - przepisy

0     1426       Joanna Białek


Łazanki – przepis

Łazanki – przepis

0     1052       Joanna Białek


Pierogi – przepis

Pierogi – przepis

0     1064       Joanna Białek


Piersi z kurczaka – przepisy

Piersi z kurczaka – przepisy

0     1762       Joanna Białek


Spaghetti bolognese - przepis

Spaghetti bolognese - przepis

0     1133       Joanna Białek


Krewetki – przepisy

Krewetki – przepisy

0     4653       Joanna Białek


Jak przyrządzić szpinak?

Jak przyrządzić szpinak?

0     1243       Joanna Białek


Smażenie ryb – zasady

Smażenie ryb – zasady

0     1193       Joanna Białek


Sushi - przepisy

Sushi - przepisy

0     1112       Joanna Białek


| 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23     strona 1 z 23 

Ostatnie dyskusje


Uwielbiam sajgonki, ale nie potrafię przyrządzić ich tak jak należy. Ale nie ma tego złego, bo zawsze jest okazja, żeby wyjść do dobrej chińskiej restauracji i zjeść pyszne, autentyczne dania z dalekiego wschodu :) Bardzo lubię chodzić do Pańskiej 85 w Warszawie, moim zdaniem świetnie oddają klimat i jedzenie mają świetne :)
~Mania / 2019-09-27 12:23:58

Panią Izabelę to poniosła fantazja podczas pisania tego komentarza, współczuję jej dzieciom tak inteligentnej mamy :(
~Ja / 2018-12-10 22:45:23

Mam zioła, mam rybę, mam warzywa. Jutro gotuję na parze! To. Będzie mój pierwszy raz.
~Marianka / 2018-11-24 23:38:14

Uwaga ! ten przepis to jakas porażka ! piekłam chleb swoim przepisem i chcialam raz sprubowac czegos nowego i zobaczylam ten przepis ! jestem załamana! ZAŁAMANA! ZA DUŻO SOLI W TYM PRZEPISIE TO PO PIERWSZE A PO DRUGIE CHLEB MI SIE SPLASZCZYL I WYGLĄDA JAK GUMA A NIE CHLEB ! porażka ! nie polecam tego przepisu . Izabela.
~Izabela / 2018-10-29 17:37:16

FISTASZKOWY A NIE FISZTASZKOWY DEBILE ! ZROBILEM TO I OHYDNE BYLO JAK MOZNA Z TEGO DIP ROBIC MASAKRA !
~iZABELA. / 2018-10-29 17:28:29

"...aby się nie zważyła." A powinno być "zwarzyła". Dlaczego? Bo zwarzyć, wywar, jest pochodną słowa warzyć (staropolskie i gwarowe gotować), a to z kolei od "war". Zatem zmienia się na rz a nie na ż. P.S. przepis dobry, podobny do większości internetowych, dodam tylko, że potrawki a'la Stroganof z wieprzowiny czy jakichkolwiek ochłapów też zawsze są dobre, wystarczy przypilnować, aby mięso było uwarzone na miękko. Jeśli zaś zależy nam na dbałości o smak tradycyjny (oryginalny), to do obtaczania mięsa należy użyć mąki z czarnym mielonym pieprzem, a pieczarki i cebulę kroimy koniecznie w tzw. ząbki, a nie w plasterki, no i bez papryki! I nie koncentrat pomidorowy tylko przecier.
~Jacek / 2018-07-21 19:09:16