Potrawy   (504 porad)

Najnowsze    |    Losowe    |    Najczęściej komentowane
Leczo wegetariańskie - przepis

Leczo wegetariańskie - przepis

0     1244     Katarzyna Wyka

Leczo to pyszne danie. Można je zjeść od razu albo zapasteryzować i przechowywać przez kilka miesięcy. Zapraszam do poznania mojego przepisu! Aby przygotować leczo bez mięsa, będziesz potrzebować:

Strogonow – przepis

Strogonow – przepis

Joanna Białek

7     2263

Warzywa - przepisy

Warzywa - przepisy

Joanna Rayzacher

0     1184

Chleb esseński - przepis

Chleb esseński - przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     1615

Szybki obiad – przepisy

Szybki obiad – przepisy

Joanna Białek

0     4386

Dlaczego warto gotować na parze?

Dlaczego warto gotować na parze?

Natalia Michalska

0     1401

Kuchnia chińska - charakterystyka

Kuchnia chińska - charakterystyka

Joanna Białek

0     1592

Chilli con carne – przepis

Chilli con carne – przepis

Joanna Białek

0     1022

Kuchnia śródziemnomorska - charakterystyka

Kuchnia śródziemnomorska - charakterystyka

Joanna Białek

0     1476

Kuchnia meksykańska - charakterystyka

Kuchnia meksykańska - charakterystyka

Joanna Białek

0     1085

Kiszka ziemniaczana – przepis

Kiszka ziemniaczana – przepis

Joanna Białek

0     1128

Kuchnia angielska - charakterystyka

Kuchnia angielska - charakterystyka

Joanna Białek

0     1320

Szparagi - przepisy

Szparagi - przepisy

Joanna Białek

0     775

Kuchnia węgierska – charakterystyka

Kuchnia węgierska – charakterystyka

0     1493       Joanna Białek


Kuchnia tajska - przepisy

Kuchnia tajska - przepisy

0     1110       Joanna Białek


Łazanki – przepis

Łazanki – przepis

0     764       Joanna Białek


Pierogi – przepis

Pierogi – przepis

0     807       Joanna Białek


Piersi z kurczaka – przepisy

Piersi z kurczaka – przepisy

0     1108       Joanna Białek


Spaghetti bolognese - przepis

Spaghetti bolognese - przepis

0     840       Joanna Białek


Krewetki – przepisy

Krewetki – przepisy

0     3544       Joanna Białek


Jak przyrządzić szpinak?

Jak przyrządzić szpinak?

0     958       Joanna Białek


Smażenie ryb – zasady

Smażenie ryb – zasady

0     827       Joanna Białek


Sushi - przepisy

Sushi - przepisy

0     834       Joanna Białek


| 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23     strona 1 z 23 

Ostatnie dyskusje


"...aby się nie zważyła." A powinno być "zwarzyła". Dlaczego? Bo zwarzyć, wywar, jest pochodną słowa warzyć (staropolskie i gwarowe gotować), a to z kolei od "war". Zatem zmienia się na rz a nie na ż. P.S. przepis dobry, podobny do większości internetowych, dodam tylko, że potrawki a'la Stroganof z wieprzowiny czy jakichkolwiek ochłapów też zawsze są dobre, wystarczy przypilnować, aby mięso było uwarzone na miękko. Jeśli zaś zależy nam na dbałości o smak tradycyjny (oryginalny), to do obtaczania mięsa należy użyć mąki z czarnym mielonym pieprzem, a pieczarki i cebulę kroimy koniecznie w tzw. ząbki, a nie w plasterki, no i bez papryki! I nie koncentrat pomidorowy tylko przecier.
~Jacek / 2018-07-21 19:09:16

Moim zdaniem to dobre danie
~Smakosz / 2018-03-30 15:41:26

Poproszę kiedyś mamę aby mi takie zrobiła! Ulwoebiam zapach bułeczkek a najbardziej kajzerek...
~Ktos 42 / 2018-02-26 23:59:14

Super
~Tak / 2018-02-13 08:19:51

Teczka to duplikat przepisu z Pracowni wypieków z dnia 2010 10 24 tylko inna firemka następnym razem postaraj się lepiej zmień chociaż kolejności.
~Sprawdzajacyyy / 2015-12-05 07:10:07