Dip fisztaszkowy – przepis

Potrawy    
ocena

Robisz imprezę? Zaszalej z dipami! Co powiesz na... fistaszkowy charakterek?

Dip fisztaszkowy – przepis

photoxpress.com

Do sporządzenia dipu fisztaszkowego będzie potrzebne:

Będzie potrzebne:

- 1/2 naturalnego kremowego masła orzechowego
- 1/3 szklanki odtłuszczonego silken tofu
- 3 łyżki brązowego cukru
- 2 łyżki soku z limonki
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 rozgnieciony ząbek czosnku

Wykonanie:

Wszystkie składniki umieść w blenderze i dokładnie zmiksuj na gładką pastę. Przełóż do szczelnego pojemnika i przechowuj w lodówce – maksymalnie 48 godzin.

Dip znakomicie nadaje się do surowych, chrupiących warzyw lub naturalnych chipsów.

Odmiana „chrupiąca” masła orzechowego, czyli taka z kawałeczkami orzechów, nada dipowi nieprzyjemną konsystencję, ważna jest jego więc gładkość.

Silken tofu, czyli tofu jedwabiste, to kremowy, gładki serek otrzymywany z mleka sojowego. Ma bardzo delikatną strukturę i doskonale nadaje się na przykład do zabielania i zagęszczania sosów oraz wszędzie tam, gdzie użyłoby się ricotty.

Czy znacie inny przepis na ten dip? Podajcie nam go w komentarzu.

OCENA
2.00
OCEŃ PORADĘ

Komentarze

Dodaj zdjęcie do komentarza:
PRZEGLĄDAJ
Dodaj film wideo do komentarza:
Dodaj film z dysku:
PRZEGLĄDAJ
 
5 + 5 =

FISTASZKOWY A NIE FISZTASZKOWY DEBILE ! ZROBILEM TO I OHYDNE BYLO JAK MOZNA Z TEGO DIP ROBIC MASAKRA !

~ iZABELA. / 2018-10-29 17:28:29
oceń komentarz: (1) (0)

Polecamy

Strogonow – przepis

Strogonow – przepis

Joanna Białek

Arancini - przepis

Arancini - przepis

Katarzyna Wyka

Bagietki – przepis

Bagietki – przepis

Sylwia Załuńska