Kotleciki krabowe – przepis

Potrawy    
ocena

Znudził Ci się pospolity schabowy, kotleciki mielone i inne, którymi karmiły nas jeszcze nasze mamy i panie w przedszkolu? Lubisz owoce morza? Dlaczego by nie połączyć idei kotlecika z... krabem? Poniżej podajemy prosty przepis na kotleciki krabowe.

Aby zrobić kotleciki krabowe przygotuj:

Będzie potrzebne:

-1 jajko
- łyżka masła
- 1 mała cebulka, posiekana
- 400 g świeżego mięsa kraba
- łyżeczka sosu Worcestershire
- półtorej szklanki mleka
- 5 kromek czerstwego chleba lub 1 czerstwa bułka
- 2 roztrzepane jajka
- bułka tarta do panierowania
- olej do smażenia

Wykonanie:

1 jajko ugotuj na twardo, obierz i posiekaj. Masło roztop w rondelku i dodaj posiekaną cebulę. Podsmażaj ją na wolnym ogniu, aż się zeszkli. Zestaw z palnika i przestudź. Chłodną cebulę wymieszaj z rozdrobnionym mięsem krabowym. Dokładnie wymieszaj i wstaw na kwadrans do pół godziny do lodówki. Namocz chleb lub bułkę w mleku. Po tym czasie do mięsa wmieszaj sos Worcestershire i posiekane jajko. Bułkę dokładnie odciśnij i dodaj do mięsa. Wymieszaj i znów schłodź w lodówce.

Na talerzu roztrzep dwa jajka, a na drugi nasyp bułki tartej. Z mięsa uformuj płaskie, okrągłe kotleciki przypominające hamburgery. Opanieruj je w jajku i bułce, po czym smaż je na oleju na średnim płomieniu, aż się zarumienią.

Czy znacie inny przepis na to danie? Podajcie nam go w komentarzu.

OCENA
0.00
OCEŃ PORADĘ

Komentarze

Dodaj zdjęcie do komentarza:
PRZEGLĄDAJ
Dodaj film wideo do komentarza:
Dodaj film z dysku:
PRZEGLĄDAJ
 
1 + 4 =

Polecamy

Strogonow – przepis

Strogonow – przepis

Joanna Białek

Szybki obiad – przepisy

Szybki obiad – przepisy

Joanna Białek

Arancini - przepis

Arancini - przepis

Katarzyna Wyka

Bagietki – przepis

Bagietki – przepis

Sylwia Załuńska