Potrawy   (504 porad)

Najnowsze    |    Losowe    |    Najczęściej komentowane
Leczo wegetariańskie - przepis

Leczo wegetariańskie - przepis

0     1199     Katarzyna Wyka

Leczo to pyszne danie. Można je zjeść od razu albo zapasteryzować i przechowywać przez kilka miesięcy. Zapraszam do poznania mojego przepisu! Aby przygotować leczo bez mięsa, będziesz potrzebować:

Sos do pizzy – przepis

Sos do pizzy – przepis

Jolanta Chabik

0     457

Sos barbecue – przepis

Sos barbecue – przepis

Jolanta Chabik

0     552

Sos z patisona – przepis

Sos z patisona – przepis

Jolanta Chabik

0     649

Sos musztardowy – przepis

Sos musztardowy – przepis

Jolanta Chabik

0     473

Gęś pieczona nadziewana – przepis

Gęś pieczona nadziewana – przepis

Jolanta Chabik

0     635

Gęś pieczona z jabłkami – przepis

Gęś pieczona z jabłkami – przepis

Jolanta Chabik

0     483

Marynata do karkówki – przepis

Marynata do karkówki – przepis

Jolanta Chabik

0     467

Marynata do sarniny – przepis

Marynata do sarniny – przepis

Jolanta Chabik

0     659

Marynata do schabu – przepis

Marynata do schabu – przepis

Jolanta Chabik

0     1051

Marynata do skrzydełek – przepis

Marynata do skrzydełek – przepis

Jolanta Chabik

0     506

Jak grillować warzywa?

Jak grillować warzywa?

Jolanta Chabik

0     550

Suflet serowy – przepis

Suflet serowy – przepis

Jolanta Chabik

0     642

Szczupak pieczony – przepis

Szczupak pieczony – przepis

0     468       Jolanta Chabik


Pasta z wątróbki drobiowej - przepis

Pasta z wątróbki drobiowej - przepis

0     586       Katarzyna Wyka


Tapenada - przepis

Tapenada - przepis

0     535       Katarzyna Wyka


Pomysły na przekąski dla dzieci

Pomysły na przekąski dla dzieci

0     541       Anna Stachowicz


Kapusta zasmażana - przepis

Kapusta zasmażana - przepis

0     565       Katarzyna Wyka


Grissini - przepis

Grissini - przepis

0     651       Katarzyna Wyka


Pieczona młoda kapusta - przepis

Pieczona młoda kapusta - przepis

0     476       Katarzyna Wyka


Pan pizza - przepis

Pan pizza - przepis

0     556       Katarzyna Wyka


Pasta z cukinii - przepis

Pasta z cukinii - przepis

0     557       Katarzyna Wyka


Racuchy z cukinii - przepis

Racuchy z cukinii - przepis

0     569       Katarzyna Wyka


  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23     strona 10 z 23 

Ostatnie dyskusje


"...aby się nie zważyła." A powinno być "zwarzyła". Dlaczego? Bo zwarzyć, wywar, jest pochodną słowa warzyć (staropolskie i gwarowe gotować), a to z kolei od "war". Zatem zmienia się na rz a nie na ż. P.S. przepis dobry, podobny do większości internetowych, dodam tylko, że potrawki a'la Stroganof z wieprzowiny czy jakichkolwiek ochłapów też zawsze są dobre, wystarczy przypilnować, aby mięso było uwarzone na miękko. Jeśli zaś zależy nam na dbałości o smak tradycyjny (oryginalny), to do obtaczania mięsa należy użyć mąki z czarnym mielonym pieprzem, a pieczarki i cebulę kroimy koniecznie w tzw. ząbki, a nie w plasterki, no i bez papryki! I nie koncentrat pomidorowy tylko przecier.
~Jacek / 2018-07-21 19:09:16

Moim zdaniem to dobre danie
~Smakosz / 2018-03-30 15:41:26

Poproszę kiedyś mamę aby mi takie zrobiła! Ulwoebiam zapach bułeczkek a najbardziej kajzerek...
~Ktos 42 / 2018-02-26 23:59:14

Super
~Tak / 2018-02-13 08:19:51

Teczka to duplikat przepisu z Pracowni wypieków z dnia 2010 10 24 tylko inna firemka następnym razem postaraj się lepiej zmień chociaż kolejności.
~Sprawdzajacyyy / 2015-12-05 07:10:07