Potrawy   (504 porad)

Najnowsze    |    Losowe    |    Najczęściej komentowane
Leczo wegetariańskie - przepis

Leczo wegetariańskie - przepis

0     1199     Katarzyna Wyka

Leczo to pyszne danie. Można je zjeść od razu albo zapasteryzować i przechowywać przez kilka miesięcy. Zapraszam do poznania mojego przepisu! Aby przygotować leczo bez mięsa, będziesz potrzebować:

Naleśniki z tuńczykiem - przepis

Naleśniki z tuńczykiem - przepis

Katarzyna Wyka

0     441

Makaron z kurczakiem - przepis

Makaron z kurczakiem - przepis

Katarzyna Wyka

0     539

Tagiatelle z krewetkami - przepis

Tagiatelle z krewetkami - przepis

Katarzyna Wyka

0     471

Ajvar - przepis

Ajvar - przepis

Katarzyna Wyka

0     627

Chipsy z cukinii – przepis

Chipsy z cukinii – przepis

Katarzyna Wyka

0     534

Kotleciki krabowe – przepis

Kotleciki krabowe – przepis

Katarzyna Wyka

0     490

Carpaccio z cukinii – przepis

Carpaccio z cukinii – przepis

Katarzyna Wyka

0     504

Chili z indyka - przepis

Chili z indyka - przepis

Katarzyna Wyka

0     491

Fettucine ze szpinakiem i łososiem - przepis

Fettucine ze szpinakiem i łososiem - przepis

0     488       Katarzyna Wyka


Focaccia serowo-cebulowa - przepis

Focaccia serowo-cebulowa - przepis

0     513       Katarzyna Wyka


Chleb cebulowy z makiem - przepis

Chleb cebulowy z makiem - przepis

0     548       Katarzyna Wyka



Quiche ze szpinakiem i marchewką - przepis

Quiche ze szpinakiem i marchewką - przepis

0     570       Katarzyna Wyka


Zapiekanka z kurczakiem i ryżem – przepis

Zapiekanka z kurczakiem i ryżem – przepis

0     503       Katarzyna Wyka


Potrawy andrzejkowe – przepisy

Potrawy andrzejkowe – przepisy

0     715       Anita Szot


Majonez domowy – przepis

Majonez domowy – przepis

0     576       Joanna Białek


Przegrzebki – przepisy

Przegrzebki – przepisy

0     758       Joanna Białek


Indyk pieczony – przepis

Indyk pieczony – przepis

0     567       Jolanta Chabik


  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23     strona 11 z 23 

Ostatnie dyskusje


"...aby się nie zważyła." A powinno być "zwarzyła". Dlaczego? Bo zwarzyć, wywar, jest pochodną słowa warzyć (staropolskie i gwarowe gotować), a to z kolei od "war". Zatem zmienia się na rz a nie na ż. P.S. przepis dobry, podobny do większości internetowych, dodam tylko, że potrawki a'la Stroganof z wieprzowiny czy jakichkolwiek ochłapów też zawsze są dobre, wystarczy przypilnować, aby mięso było uwarzone na miękko. Jeśli zaś zależy nam na dbałości o smak tradycyjny (oryginalny), to do obtaczania mięsa należy użyć mąki z czarnym mielonym pieprzem, a pieczarki i cebulę kroimy koniecznie w tzw. ząbki, a nie w plasterki, no i bez papryki! I nie koncentrat pomidorowy tylko przecier.
~Jacek / 2018-07-21 19:09:16

Moim zdaniem to dobre danie
~Smakosz / 2018-03-30 15:41:26

Poproszę kiedyś mamę aby mi takie zrobiła! Ulwoebiam zapach bułeczkek a najbardziej kajzerek...
~Ktos 42 / 2018-02-26 23:59:14

Super
~Tak / 2018-02-13 08:19:51

Teczka to duplikat przepisu z Pracowni wypieków z dnia 2010 10 24 tylko inna firemka następnym razem postaraj się lepiej zmień chociaż kolejności.
~Sprawdzajacyyy / 2015-12-05 07:10:07