Potrawy   (504 porad)

Najnowsze    |    Losowe    |    Najczęściej komentowane
Leczo wegetariańskie - przepis

Leczo wegetariańskie - przepis

0     1199     Katarzyna Wyka

Leczo to pyszne danie. Można je zjeść od razu albo zapasteryzować i przechowywać przez kilka miesięcy. Zapraszam do poznania mojego przepisu! Aby przygotować leczo bez mięsa, będziesz potrzebować:

Indyk faszerowany – przepis

Indyk faszerowany – przepis

Jolanta Chabik

0     571

Indyk pieczony po amerykańsku – przepis

Indyk pieczony po amerykańsku – przepis

Jolanta Chabik

0     1161

Indyk pieczony z jabłkami – przepis

Indyk pieczony z jabłkami – przepis

Jolanta Chabik

0     1086

Kulebiak z grzybami – przepis

Kulebiak z grzybami – przepis

Jolanta Chabik

0     509

Bigos z cukinii – przepis

Bigos z cukinii – przepis

Jolanta Chabik

0     604

Pieczarki w cieście francuskim – przepis

Pieczarki w cieście francuskim – przepis

Jolanta Chabik

0     435

Kaczka po pekińsku – przepis

Kaczka po pekińsku – przepis

Jolanta Chabik

0     1620

Suflet z kurczaka – przepis

Suflet z kurczaka – przepis

Jolanta Chabik

0     839

Dania na Halloween - przepisy

Dania na Halloween - przepisy

Jolanta Chabik

0     659

Roladki z kurczaka z boczkiem – przepis

Roladki z kurczaka z boczkiem – przepis

Katarzyna Wyka

0     498

Lasagne z halibutem – przepis

Lasagne z halibutem – przepis

Katarzyna Wyka

0     490

Dip fisztaszkowy – przepis

Dip fisztaszkowy – przepis

0     782       Katarzyna Wyka


Kurczak balsamico – przepis

Kurczak balsamico – przepis

0     562       Katarzyna Wyka


Piersi z kurczaka ze szpinakiem i ricottą – przepis

Piersi z kurczaka ze szpinakiem i ricottą – przepis

0     499       Katarzyna Wyka


Makaron z kurczakiem i szparagami – przepis

Makaron z kurczakiem i szparagami – przepis

0     481       Katarzyna Wyka


Arancini - przepis

Arancini - przepis

0     2126       Katarzyna Wyka


Curry z wieprzowiną i kalafiorem - przepis

Curry z wieprzowiną i kalafiorem - przepis

0     475       Katarzyna Wyka


Zapiekanka z kaszanką i ziemniakami - przepis

Zapiekanka z kaszanką i ziemniakami - przepis

0     526       Katarzyna Wyka


Gulasz wołowy z piwem – przepis

Gulasz wołowy z piwem – przepis

0     660       Katarzyna Wyka


Cieciorka z warzywami – przepis

Cieciorka z warzywami – przepis

0     458       Katarzyna Wyka


Ananas z grilla - przepis

Ananas z grilla - przepis

0     548       Katarzyna Wyka


  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23     strona 12 z 23 

Ostatnie dyskusje


"...aby się nie zważyła." A powinno być "zwarzyła". Dlaczego? Bo zwarzyć, wywar, jest pochodną słowa warzyć (staropolskie i gwarowe gotować), a to z kolei od "war". Zatem zmienia się na rz a nie na ż. P.S. przepis dobry, podobny do większości internetowych, dodam tylko, że potrawki a'la Stroganof z wieprzowiny czy jakichkolwiek ochłapów też zawsze są dobre, wystarczy przypilnować, aby mięso było uwarzone na miękko. Jeśli zaś zależy nam na dbałości o smak tradycyjny (oryginalny), to do obtaczania mięsa należy użyć mąki z czarnym mielonym pieprzem, a pieczarki i cebulę kroimy koniecznie w tzw. ząbki, a nie w plasterki, no i bez papryki! I nie koncentrat pomidorowy tylko przecier.
~Jacek / 2018-07-21 19:09:16

Moim zdaniem to dobre danie
~Smakosz / 2018-03-30 15:41:26

Poproszę kiedyś mamę aby mi takie zrobiła! Ulwoebiam zapach bułeczkek a najbardziej kajzerek...
~Ktos 42 / 2018-02-26 23:59:14

Super
~Tak / 2018-02-13 08:19:51

Teczka to duplikat przepisu z Pracowni wypieków z dnia 2010 10 24 tylko inna firemka następnym razem postaraj się lepiej zmień chociaż kolejności.
~Sprawdzajacyyy / 2015-12-05 07:10:07