Potrawy   (504 porad)

Najnowsze    |    Losowe    |    Najczęściej komentowane
Leczo wegetariańskie - przepis

Leczo wegetariańskie - przepis

0     1585     Katarzyna Wyka

Leczo to pyszne danie. Można je zjeść od razu albo zapasteryzować i przechowywać przez kilka miesięcy. Zapraszam do poznania mojego przepisu! Aby przygotować leczo bez mięsa, będziesz potrzebować:

Sycylijska potrawka z ryby - przepis

Sycylijska potrawka z ryby - przepis

Katarzyna Wyka

0     612

Kurczak z soczewicą – przepis

Kurczak z soczewicą – przepis

Katarzyna Wyka

0     603

Szkockie kedgeree - przepis

Szkockie kedgeree - przepis

Katarzyna Wyka

0     602

Korma z kurczaka - przepis

Korma z kurczaka - przepis

Katarzyna Wyka

0     692

Tadżin z kurczaka - przepis

Tadżin z kurczaka - przepis

Katarzyna Wyka

0     628

Halibut po hiszpańsku - przepis

Halibut po hiszpańsku - przepis

Katarzyna Wyka

0     688

Roladki z indyka z boczkiem – przepis

Roladki z indyka z boczkiem – przepis

Katarzyna Wyka

0     653

Irlandzki colcannon - przepis

Irlandzki colcannon - przepis

Katarzyna Wyka

0     643

Pilaw z komosy ryżowej - przepis

Pilaw z komosy ryżowej - przepis

Katarzyna Wyka

0     754

Caponata sycylijska - przepis

Caponata sycylijska - przepis

Katarzyna Wyka

0     704

„Kawior z pieczarek” – przepis

„Kawior z pieczarek” – przepis

0     963       Katarzyna Wyka


Chleb maślankowy – przepis

Chleb maślankowy – przepis

0     663       Katarzyna Wyka


Kuleczki serowe z przyprawami – przepis

Kuleczki serowe z przyprawami – przepis

0     736       Katarzyna Wyka


Roladki z kurczaka z musztardą – przepis

Roladki z kurczaka z musztardą – przepis

0     643       Katarzyna Wyka


Biryani z kurczaka - przepis

Biryani z kurczaka - przepis

0     676       Katarzyna Wyka


Racuchy – przepis

Racuchy – przepis

0     631       Agnieszka Pietnoczka


Śledzie na Wigilię – przepisy

Śledzie na Wigilię – przepisy

0     1176       Agnieszka Pietnoczka


Sos czosnkowy – przepisy

Sos czosnkowy – przepisy

0     732       Agnieszka Pietnoczka


Szybkie sałatki na imprezę – przepisy

Szybkie sałatki na imprezę – przepisy

0     1871       Agnieszka Pietnoczka


Sos chrzanowy – przepis

Sos chrzanowy – przepis

0     651       Agnieszka Pietnoczka


  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23     strona 13 z 23 

Ostatnie dyskusje


Panią Izabelę to poniosła fantazja podczas pisania tego komentarza, współczuję jej dzieciom tak inteligentnej mamy :(
~Ja / 2018-12-10 22:45:23

Mam zioła, mam rybę, mam warzywa. Jutro gotuję na parze! To. Będzie mój pierwszy raz.
~Marianka / 2018-11-24 23:38:14

Uwaga ! ten przepis to jakas porażka ! piekłam chleb swoim przepisem i chcialam raz sprubowac czegos nowego i zobaczylam ten przepis ! jestem załamana! ZAŁAMANA! ZA DUŻO SOLI W TYM PRZEPISIE TO PO PIERWSZE A PO DRUGIE CHLEB MI SIE SPLASZCZYL I WYGLĄDA JAK GUMA A NIE CHLEB ! porażka ! nie polecam tego przepisu . Izabela.
~Izabela / 2018-10-29 17:37:16

FISTASZKOWY A NIE FISZTASZKOWY DEBILE ! ZROBILEM TO I OHYDNE BYLO JAK MOZNA Z TEGO DIP ROBIC MASAKRA !
~iZABELA. / 2018-10-29 17:28:29

"...aby się nie zważyła." A powinno być "zwarzyła". Dlaczego? Bo zwarzyć, wywar, jest pochodną słowa warzyć (staropolskie i gwarowe gotować), a to z kolei od "war". Zatem zmienia się na rz a nie na ż. P.S. przepis dobry, podobny do większości internetowych, dodam tylko, że potrawki a'la Stroganof z wieprzowiny czy jakichkolwiek ochłapów też zawsze są dobre, wystarczy przypilnować, aby mięso było uwarzone na miękko. Jeśli zaś zależy nam na dbałości o smak tradycyjny (oryginalny), to do obtaczania mięsa należy użyć mąki z czarnym mielonym pieprzem, a pieczarki i cebulę kroimy koniecznie w tzw. ząbki, a nie w plasterki, no i bez papryki! I nie koncentrat pomidorowy tylko przecier.
~Jacek / 2018-07-21 19:09:16

Moim zdaniem to dobre danie
~Smakosz / 2018-03-30 15:41:26