Potrawy   (504 porad)

Najnowsze    |    Losowe    |    Najczęściej komentowane
Leczo wegetariańskie - przepis

Leczo wegetariańskie - przepis

0     1199     Katarzyna Wyka

Leczo to pyszne danie. Można je zjeść od razu albo zapasteryzować i przechowywać przez kilka miesięcy. Zapraszam do poznania mojego przepisu! Aby przygotować leczo bez mięsa, będziesz potrzebować:

Sycylijska potrawka z ryby - przepis

Sycylijska potrawka z ryby - przepis

Katarzyna Wyka

0     499

Kurczak z soczewicą – przepis

Kurczak z soczewicą – przepis

Katarzyna Wyka

0     449

Szkockie kedgeree - przepis

Szkockie kedgeree - przepis

Katarzyna Wyka

0     481

Korma z kurczaka - przepis

Korma z kurczaka - przepis

Katarzyna Wyka

0     490

Tadżin z kurczaka - przepis

Tadżin z kurczaka - przepis

Katarzyna Wyka

0     466

Halibut po hiszpańsku - przepis

Halibut po hiszpańsku - przepis

Katarzyna Wyka

0     533

Roladki z indyka z boczkiem – przepis

Roladki z indyka z boczkiem – przepis

Katarzyna Wyka

0     495

Irlandzki colcannon - przepis

Irlandzki colcannon - przepis

Katarzyna Wyka

0     525

Pilaw z komosy ryżowej - przepis

Pilaw z komosy ryżowej - przepis

Katarzyna Wyka

0     579

Caponata sycylijska - przepis

Caponata sycylijska - przepis

Katarzyna Wyka

0     561

„Kawior z pieczarek” – przepis

„Kawior z pieczarek” – przepis

0     813       Katarzyna Wyka


Chleb maślankowy – przepis

Chleb maślankowy – przepis

0     546       Katarzyna Wyka


Kuleczki serowe z przyprawami – przepis

Kuleczki serowe z przyprawami – przepis

0     563       Katarzyna Wyka


Roladki z kurczaka z musztardą – przepis

Roladki z kurczaka z musztardą – przepis

0     490       Katarzyna Wyka


Biryani z kurczaka - przepis

Biryani z kurczaka - przepis

0     542       Katarzyna Wyka


Racuchy – przepis

Racuchy – przepis

0     533       Agnieszka Pietnoczka


Śledzie na Wigilię – przepisy

Śledzie na Wigilię – przepisy

0     833       Agnieszka Pietnoczka


Sos czosnkowy – przepisy

Sos czosnkowy – przepisy

0     525       Agnieszka Pietnoczka


Szybkie sałatki na imprezę – przepisy

Szybkie sałatki na imprezę – przepisy

0     1162       Agnieszka Pietnoczka


Sos chrzanowy – przepis

Sos chrzanowy – przepis

0     496       Agnieszka Pietnoczka


  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23     strona 13 z 23 

Ostatnie dyskusje


"...aby się nie zważyła." A powinno być "zwarzyła". Dlaczego? Bo zwarzyć, wywar, jest pochodną słowa warzyć (staropolskie i gwarowe gotować), a to z kolei od "war". Zatem zmienia się na rz a nie na ż. P.S. przepis dobry, podobny do większości internetowych, dodam tylko, że potrawki a'la Stroganof z wieprzowiny czy jakichkolwiek ochłapów też zawsze są dobre, wystarczy przypilnować, aby mięso było uwarzone na miękko. Jeśli zaś zależy nam na dbałości o smak tradycyjny (oryginalny), to do obtaczania mięsa należy użyć mąki z czarnym mielonym pieprzem, a pieczarki i cebulę kroimy koniecznie w tzw. ząbki, a nie w plasterki, no i bez papryki! I nie koncentrat pomidorowy tylko przecier.
~Jacek / 2018-07-21 19:09:16

Moim zdaniem to dobre danie
~Smakosz / 2018-03-30 15:41:26

Poproszę kiedyś mamę aby mi takie zrobiła! Ulwoebiam zapach bułeczkek a najbardziej kajzerek...
~Ktos 42 / 2018-02-26 23:59:14

Super
~Tak / 2018-02-13 08:19:51

Teczka to duplikat przepisu z Pracowni wypieków z dnia 2010 10 24 tylko inna firemka następnym razem postaraj się lepiej zmień chociaż kolejności.
~Sprawdzajacyyy / 2015-12-05 07:10:07