Potrawy   (504 porad)

Najnowsze    |    Losowe    |    Najczęściej komentowane
Leczo wegetariańskie - przepis

Leczo wegetariańskie - przepis

0     1199     Katarzyna Wyka

Leczo to pyszne danie. Można je zjeść od razu albo zapasteryzować i przechowywać przez kilka miesięcy. Zapraszam do poznania mojego przepisu! Aby przygotować leczo bez mięsa, będziesz potrzebować:

Babka ziemniaczana – przepis

Babka ziemniaczana – przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     786

Placki z gotowanych ziemniaków – przepis

Placki z gotowanych ziemniaków – przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     652

Beszamel – przepis

Beszamel – przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     758

Pierogi ze szpinakiem – przepis

Pierogi ze szpinakiem – przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     593

Wigilijne uszka z grzybami – przepis

Wigilijne uszka z grzybami – przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     1145

Bruschetta – przepis

Bruschetta – przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     620

Chrupiąca panierka - przepis

Chrupiąca panierka - przepis

Sabina Sosnowska

0     573

Bliny - przepis

Bliny - przepis

Katarzyna Wyka

0     635

Pieczony boczek - przepis

Pieczony boczek - przepis

Katarzyna Wyka

0     600

Flaczki wołowe - przepis

Flaczki wołowe - przepis

Katarzyna Wyka

0     585

Pieczony camembert - przepis

Pieczony camembert - przepis

Katarzyna Wyka

0     480

Grube ciasto do pizzy - przepis

Grube ciasto do pizzy - przepis

Katarzyna Wyka

0     516

Klops pieczony - przepis

Klops pieczony - przepis

0     821       Katarzyna Wyka


Omlet z krewetkami - przepis

Omlet z krewetkami - przepis

0     547       Katarzyna Wyka


Omlet z ziemniakami - przepis

Omlet z ziemniakami - przepis

0     512       Katarzyna Wyka


Uroczysta kolacja - menu

Uroczysta kolacja - menu

0     2904       Katarzyna Olchowska


Jagnięcina - przepis

Jagnięcina - przepis

0     603       Katarzyna Wyka


Pomidory faszerowane ryżem, tuńczykiem - przepis

Pomidory faszerowane ryżem, tuńczykiem - przepis

0     631       Katarzyna Wyka


Risotto z cukinią i kurczakiem - przepis

Risotto z cukinią i kurczakiem - przepis

0     557       Katarzyna Wyka


Pasta z łososia – przepis

Pasta z łososia – przepis

0     769       Agnieszka Pietnoczka


Grzyby leśne – przepisy

Grzyby leśne – przepisy

0     573       Sabina Sosnowska


Marynata do wołowiny - przepis

Marynata do wołowiny - przepis

0     959       Sabina Sosnowska


  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23     strona 14 z 23 

Ostatnie dyskusje


"...aby się nie zważyła." A powinno być "zwarzyła". Dlaczego? Bo zwarzyć, wywar, jest pochodną słowa warzyć (staropolskie i gwarowe gotować), a to z kolei od "war". Zatem zmienia się na rz a nie na ż. P.S. przepis dobry, podobny do większości internetowych, dodam tylko, że potrawki a'la Stroganof z wieprzowiny czy jakichkolwiek ochłapów też zawsze są dobre, wystarczy przypilnować, aby mięso było uwarzone na miękko. Jeśli zaś zależy nam na dbałości o smak tradycyjny (oryginalny), to do obtaczania mięsa należy użyć mąki z czarnym mielonym pieprzem, a pieczarki i cebulę kroimy koniecznie w tzw. ząbki, a nie w plasterki, no i bez papryki! I nie koncentrat pomidorowy tylko przecier.
~Jacek / 2018-07-21 19:09:16

Moim zdaniem to dobre danie
~Smakosz / 2018-03-30 15:41:26

Poproszę kiedyś mamę aby mi takie zrobiła! Ulwoebiam zapach bułeczkek a najbardziej kajzerek...
~Ktos 42 / 2018-02-26 23:59:14

Super
~Tak / 2018-02-13 08:19:51

Teczka to duplikat przepisu z Pracowni wypieków z dnia 2010 10 24 tylko inna firemka następnym razem postaraj się lepiej zmień chociaż kolejności.
~Sprawdzajacyyy / 2015-12-05 07:10:07