Potrawy   (504 porad)

Najnowsze    |    Losowe    |    Najczęściej komentowane
Leczo wegetariańskie - przepis

Leczo wegetariańskie - przepis

0     1199     Katarzyna Wyka

Leczo to pyszne danie. Można je zjeść od razu albo zapasteryzować i przechowywać przez kilka miesięcy. Zapraszam do poznania mojego przepisu! Aby przygotować leczo bez mięsa, będziesz potrzebować:

Owsianka - przepisy

Owsianka - przepisy

Agnieszka Pietnoczka

0     756

Biała kiełbasa - przepis

Biała kiełbasa - przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     942

Bułka wrocławska - przepis

Bułka wrocławska - przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     1403

Pizzerinki – przepis

Pizzerinki – przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     774

Scones – przepis

Scones – przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     735

Quiche – przepis

Quiche – przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     790

Kalmary - przepisy

Kalmary - przepisy

Agnieszka Pietnoczka

0     865

Kurczak w sosie serowym - przepis

Kurczak w sosie serowym - przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     695

Wątróbka po żydowsku - przepis

Wątróbka po żydowsku - przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     1121

Pesto z rukoli - przepis

Pesto z rukoli - przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     564

Chleb bezglutenowy - przepis

Chleb bezglutenowy - przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     825

Potrawy bezglutenowe - przepisy (sałatka, łosoś)

Potrawy bezglutenowe - przepisy (sałatka, łosoś)

0     511       Agnieszka Pietnoczka


Pulpeciki w sosie pomidorowym - przepis

Pulpeciki w sosie pomidorowym - przepis

0     526       Agnieszka Pietnoczka


Zacierki - przepis

Zacierki - przepis

0     670       Agnieszka Pietnoczka


Sos hoisin - przepis

Sos hoisin - przepis

0     711       Agnieszka Pietnoczka


Koncentrat pomidorowy - przepisy

Koncentrat pomidorowy - przepisy

0     587       Agnieszka Pietnoczka


Ciapaty - przepis

Ciapaty - przepis

0     3183       Agnieszka Pietnoczka


Śliwki w boczku - przepisy

Śliwki w boczku - przepisy

0     572       Agnieszka Pietnoczka


Zakwas na chleb – przepis

Zakwas na chleb – przepis

0     594       Agnieszka Pietnoczka


Prażucha - przepis

Prażucha - przepis

0     766       Agnieszka Pietnoczka


Chleb wieloziarnisty – przepis

Chleb wieloziarnisty – przepis

0     840       Agnieszka Pietnoczka


  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23     strona 15 z 23 

Ostatnie dyskusje


"...aby się nie zważyła." A powinno być "zwarzyła". Dlaczego? Bo zwarzyć, wywar, jest pochodną słowa warzyć (staropolskie i gwarowe gotować), a to z kolei od "war". Zatem zmienia się na rz a nie na ż. P.S. przepis dobry, podobny do większości internetowych, dodam tylko, że potrawki a'la Stroganof z wieprzowiny czy jakichkolwiek ochłapów też zawsze są dobre, wystarczy przypilnować, aby mięso było uwarzone na miękko. Jeśli zaś zależy nam na dbałości o smak tradycyjny (oryginalny), to do obtaczania mięsa należy użyć mąki z czarnym mielonym pieprzem, a pieczarki i cebulę kroimy koniecznie w tzw. ząbki, a nie w plasterki, no i bez papryki! I nie koncentrat pomidorowy tylko przecier.
~Jacek / 2018-07-21 19:09:16

Moim zdaniem to dobre danie
~Smakosz / 2018-03-30 15:41:26

Poproszę kiedyś mamę aby mi takie zrobiła! Ulwoebiam zapach bułeczkek a najbardziej kajzerek...
~Ktos 42 / 2018-02-26 23:59:14

Super
~Tak / 2018-02-13 08:19:51

Teczka to duplikat przepisu z Pracowni wypieków z dnia 2010 10 24 tylko inna firemka następnym razem postaraj się lepiej zmień chociaż kolejności.
~Sprawdzajacyyy / 2015-12-05 07:10:07