Potrawy   (504 porad)

Najnowsze    |    Losowe    |    Najczęściej komentowane
Leczo wegetariańskie - przepis

Leczo wegetariańskie - przepis

0     1199     Katarzyna Wyka

Leczo to pyszne danie. Można je zjeść od razu albo zapasteryzować i przechowywać przez kilka miesięcy. Zapraszam do poznania mojego przepisu! Aby przygotować leczo bez mięsa, będziesz potrzebować:

Cordon bleu - przepis

Cordon bleu - przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     856

Ziemniaki w waflu - przepis

Ziemniaki w waflu - przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     597

Faszerowana cebula - przepisy

Faszerowana cebula - przepisy

Agnieszka Pietnoczka

0     624

Kofta - przepis

Kofta - przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     753

Łosoś po moskiewsku - przepis

Łosoś po moskiewsku - przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     628

Butter chicken - przepis

Butter chicken - przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     629

Kurczak curry z mlekiem kokosowym - przepis

Kurczak curry z mlekiem kokosowym - przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     2111

Shoarma - przepis

Shoarma - przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     744

Krokiety wegetariańskie - przepis

Krokiety wegetariańskie - przepis

Sylwia Załuńska

0     593

Rolada z żółtego sera - przepis

Rolada z żółtego sera - przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     637

Szaszłyki wegetariańskie - przepis

Szaszłyki wegetariańskie - przepis

Sylwia Załuńska

0     633

Sushi wegetariańskie - przepis

Sushi wegetariańskie - przepis

Sylwia Załuńska

0     586

Leczo bez mięsa - przepis

Leczo bez mięsa - przepis

0     1298       Sylwia Załuńska


Pulpeciki w sosie koperkowym - przepis

Pulpeciki w sosie koperkowym - przepis

0     572       Agnieszka Pietnoczka


Sajgonki wegetariańskie - przepis

Sajgonki wegetariańskie - przepis

0     873       Sylwia Załuńska


Pulpeciki w sosie pieczarkowym - przepis

Pulpeciki w sosie pieczarkowym - przepis

0     523       Agnieszka Pietnoczka


Cannelloni wegetariańskie - przepis

Cannelloni wegetariańskie - przepis

0     593       Sylwia Załuńska


Zapiekanka francuska ziemniaczana - przepis

Zapiekanka francuska ziemniaczana - przepis

0     705       Agnieszka Pietnoczka


Tortilla wegetariańska - przepis

Tortilla wegetariańska - przepis

0     475       Sylwia Załuńska


Pierogi z soczewicą - przepis

Pierogi z soczewicą - przepis

0     637       Sylwia Załuńska


Kofta wegetariańska - przepis

Kofta wegetariańska - przepis

0     865       Sylwia Załuńska


Kotlety z kaszy manny - przepis

Kotlety z kaszy manny - przepis

0     530       Sylwia Załuńska


  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23     strona 16 z 23 

Ostatnie dyskusje


"...aby się nie zważyła." A powinno być "zwarzyła". Dlaczego? Bo zwarzyć, wywar, jest pochodną słowa warzyć (staropolskie i gwarowe gotować), a to z kolei od "war". Zatem zmienia się na rz a nie na ż. P.S. przepis dobry, podobny do większości internetowych, dodam tylko, że potrawki a'la Stroganof z wieprzowiny czy jakichkolwiek ochłapów też zawsze są dobre, wystarczy przypilnować, aby mięso było uwarzone na miękko. Jeśli zaś zależy nam na dbałości o smak tradycyjny (oryginalny), to do obtaczania mięsa należy użyć mąki z czarnym mielonym pieprzem, a pieczarki i cebulę kroimy koniecznie w tzw. ząbki, a nie w plasterki, no i bez papryki! I nie koncentrat pomidorowy tylko przecier.
~Jacek / 2018-07-21 19:09:16

Moim zdaniem to dobre danie
~Smakosz / 2018-03-30 15:41:26

Poproszę kiedyś mamę aby mi takie zrobiła! Ulwoebiam zapach bułeczkek a najbardziej kajzerek...
~Ktos 42 / 2018-02-26 23:59:14

Super
~Tak / 2018-02-13 08:19:51

Teczka to duplikat przepisu z Pracowni wypieków z dnia 2010 10 24 tylko inna firemka następnym razem postaraj się lepiej zmień chociaż kolejności.
~Sprawdzajacyyy / 2015-12-05 07:10:07