Potrawy   (504 porad)

Najnowsze    |    Losowe    |    Najczęściej komentowane
Leczo wegetariańskie - przepis

Leczo wegetariańskie - przepis

0     1199     Katarzyna Wyka

Leczo to pyszne danie. Można je zjeść od razu albo zapasteryzować i przechowywać przez kilka miesięcy. Zapraszam do poznania mojego przepisu! Aby przygotować leczo bez mięsa, będziesz potrzebować:

Cukinia faszerowana warzywami - przepis

Cukinia faszerowana warzywami - przepis

Sylwia Załuńska

0     516

Dorsz z grilla – przepis

Dorsz z grilla – przepis

Sylwia Załuńska

0     660

Chleb na maślance – przepis

Chleb na maślance – przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     602

Bitki w sosie grzybowym – przepis

Bitki w sosie grzybowym – przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     631

Stek z mięsa mielonego – przepis

Stek z mięsa mielonego – przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     1015

Potrawka z soczewicy – przepis

Potrawka z soczewicy – przepis

Sylwia Załuńska

0     526

Zapiekanka ze szparagami – przepis

Zapiekanka ze szparagami – przepis

Sylwia Załuńska

0     630

Pilaw z cukinią - przepis

Pilaw z cukinią - przepis

Sylwia Załuńska

0     609

Omlet wegetariański – przepis

Omlet wegetariański – przepis

Sylwia Załuńska

0     508

Naleśniki z fetą – przepis

Naleśniki z fetą – przepis

Sylwia Załuńska

0     482

Falafel – przepis

Falafel – przepis

Sylwia Załuńska

0     577

Fish pie – przepis

Fish pie – przepis

0     673       Agnieszka Pietnoczka


Kotlety z bobu – przepis

Kotlety z bobu – przepis

0     628       Sylwia Załuńska


Krokiety ziemniaczane – przepis

Krokiety ziemniaczane – przepis

0     504       Sylwia Załuńska


Curry z soczewicy – przepis

Curry z soczewicy – przepis

0     627       Sylwia Załuńska


Placuszki z kabaczka – przepis

Placuszki z kabaczka – przepis

0     1769       Sylwia Załuńska


Samosa – przepis

Samosa – przepis

0     2165       Sylwia Załuńska


Pakora – przepis

Pakora – przepis

0     996       Sylwia Załuńska


Kotlety ziemniaczane – przepis

Kotlety ziemniaczane – przepis

0     534       Sylwia Załuńska


Galaretka wegetariańska - przepis

Galaretka wegetariańska - przepis

0     628       Sylwia Załuńska


Naleśniki ze szpinakiem - przepis

Naleśniki ze szpinakiem - przepis

0     528       Sylwia Załuńska


  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23     strona 18 z 23 

Ostatnie dyskusje


"...aby się nie zważyła." A powinno być "zwarzyła". Dlaczego? Bo zwarzyć, wywar, jest pochodną słowa warzyć (staropolskie i gwarowe gotować), a to z kolei od "war". Zatem zmienia się na rz a nie na ż. P.S. przepis dobry, podobny do większości internetowych, dodam tylko, że potrawki a'la Stroganof z wieprzowiny czy jakichkolwiek ochłapów też zawsze są dobre, wystarczy przypilnować, aby mięso było uwarzone na miękko. Jeśli zaś zależy nam na dbałości o smak tradycyjny (oryginalny), to do obtaczania mięsa należy użyć mąki z czarnym mielonym pieprzem, a pieczarki i cebulę kroimy koniecznie w tzw. ząbki, a nie w plasterki, no i bez papryki! I nie koncentrat pomidorowy tylko przecier.
~Jacek / 2018-07-21 19:09:16

Moim zdaniem to dobre danie
~Smakosz / 2018-03-30 15:41:26

Poproszę kiedyś mamę aby mi takie zrobiła! Ulwoebiam zapach bułeczkek a najbardziej kajzerek...
~Ktos 42 / 2018-02-26 23:59:14

Super
~Tak / 2018-02-13 08:19:51

Teczka to duplikat przepisu z Pracowni wypieków z dnia 2010 10 24 tylko inna firemka następnym razem postaraj się lepiej zmień chociaż kolejności.
~Sprawdzajacyyy / 2015-12-05 07:10:07