Potrawy   (504 porad)

Najnowsze    |    Losowe    |    Najczęściej komentowane
Leczo wegetariańskie - przepis

Leczo wegetariańskie - przepis

0     1537     Katarzyna Wyka

Leczo to pyszne danie. Można je zjeść od razu albo zapasteryzować i przechowywać przez kilka miesięcy. Zapraszam do poznania mojego przepisu! Aby przygotować leczo bez mięsa, będziesz potrzebować:

Cukinia faszerowana warzywami - przepis

Cukinia faszerowana warzywami - przepis

Sylwia Załuńska

0     661

Dorsz z grilla – przepis

Dorsz z grilla – przepis

Sylwia Załuńska

0     911

Chleb na maślance – przepis

Chleb na maślance – przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     712

Bitki w sosie grzybowym – przepis

Bitki w sosie grzybowym – przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     722

Stek z mięsa mielonego – przepis

Stek z mięsa mielonego – przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     1257

Potrawka z soczewicy – przepis

Potrawka z soczewicy – przepis

Sylwia Załuńska

0     628

Zapiekanka ze szparagami – przepis

Zapiekanka ze szparagami – przepis

Sylwia Załuńska

0     733

Pilaw z cukinią - przepis

Pilaw z cukinią - przepis

Sylwia Załuńska

0     693

Omlet wegetariański – przepis

Omlet wegetariański – przepis

Sylwia Załuńska

0     611

Naleśniki z fetą – przepis

Naleśniki z fetą – przepis

Sylwia Załuńska

0     589

Falafel – przepis

Falafel – przepis

Sylwia Załuńska

0     676

Fish pie – przepis

Fish pie – przepis

0     782       Agnieszka Pietnoczka


Kotlety z bobu – przepis

Kotlety z bobu – przepis

0     716       Sylwia Załuńska


Krokiety ziemniaczane – przepis

Krokiety ziemniaczane – przepis

0     630       Sylwia Załuńska


Curry z soczewicy – przepis

Curry z soczewicy – przepis

0     726       Sylwia Załuńska


Placuszki z kabaczka – przepis

Placuszki z kabaczka – przepis

0     1939       Sylwia Załuńska


Samosa – przepis

Samosa – przepis

0     2672       Sylwia Załuńska


Pakora – przepis

Pakora – przepis

0     1497       Sylwia Załuńska


Kotlety ziemniaczane – przepis

Kotlety ziemniaczane – przepis

0     620       Sylwia Załuńska


Galaretka wegetariańska - przepis

Galaretka wegetariańska - przepis

0     718       Sylwia Załuńska


Naleśniki ze szpinakiem - przepis

Naleśniki ze szpinakiem - przepis

0     618       Sylwia Załuńska


  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23     strona 18 z 23 

Ostatnie dyskusje


Panią Izabelę to poniosła fantazja podczas pisania tego komentarza, współczuję jej dzieciom tak inteligentnej mamy :(
~Ja / 2018-12-10 22:45:23

Mam zioła, mam rybę, mam warzywa. Jutro gotuję na parze! To. Będzie mój pierwszy raz.
~Marianka / 2018-11-24 23:38:14

Uwaga ! ten przepis to jakas porażka ! piekłam chleb swoim przepisem i chcialam raz sprubowac czegos nowego i zobaczylam ten przepis ! jestem załamana! ZAŁAMANA! ZA DUŻO SOLI W TYM PRZEPISIE TO PO PIERWSZE A PO DRUGIE CHLEB MI SIE SPLASZCZYL I WYGLĄDA JAK GUMA A NIE CHLEB ! porażka ! nie polecam tego przepisu . Izabela.
~Izabela / 2018-10-29 17:37:16

FISTASZKOWY A NIE FISZTASZKOWY DEBILE ! ZROBILEM TO I OHYDNE BYLO JAK MOZNA Z TEGO DIP ROBIC MASAKRA !
~iZABELA. / 2018-10-29 17:28:29

"...aby się nie zważyła." A powinno być "zwarzyła". Dlaczego? Bo zwarzyć, wywar, jest pochodną słowa warzyć (staropolskie i gwarowe gotować), a to z kolei od "war". Zatem zmienia się na rz a nie na ż. P.S. przepis dobry, podobny do większości internetowych, dodam tylko, że potrawki a'la Stroganof z wieprzowiny czy jakichkolwiek ochłapów też zawsze są dobre, wystarczy przypilnować, aby mięso było uwarzone na miękko. Jeśli zaś zależy nam na dbałości o smak tradycyjny (oryginalny), to do obtaczania mięsa należy użyć mąki z czarnym mielonym pieprzem, a pieczarki i cebulę kroimy koniecznie w tzw. ząbki, a nie w plasterki, no i bez papryki! I nie koncentrat pomidorowy tylko przecier.
~Jacek / 2018-07-21 19:09:16

Moim zdaniem to dobre danie
~Smakosz / 2018-03-30 15:41:26