Potrawy   (504 porad)

Najnowsze    |    Losowe    |    Najczęściej komentowane
Leczo wegetariańskie - przepis

Leczo wegetariańskie - przepis

0     1201     Katarzyna Wyka

Leczo to pyszne danie. Można je zjeść od razu albo zapasteryzować i przechowywać przez kilka miesięcy. Zapraszam do poznania mojego przepisu! Aby przygotować leczo bez mięsa, będziesz potrzebować:

Pomidory faszerowane mięsem - przepisy

Pomidory faszerowane mięsem - przepisy

Agnieszka Pietnoczka

0     520

Śledzie z curry – przepisy

Śledzie z curry – przepisy

Agnieszka Pietnoczka

0     653

Sajgonki – przepisy

Sajgonki – przepisy

Agnieszka Pietnoczka

0     866

Pasztet z dzika – przepis

Pasztet z dzika – przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     523

Sarnina – przepisy

Sarnina – przepisy

Agnieszka Pietnoczka

0     765

Pasztet z sarny – przepis

Pasztet z sarny – przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     888

Farsze do pierogów - przepisy

Farsze do pierogów - przepisy

Katarzyna Wyka

0     1102

Śledzie po litewsku - przepis

Śledzie po litewsku - przepis

Katarzyna Wyka

0     617

Zapiekanka makaronowa z rybą - przepis

Zapiekanka makaronowa z rybą - przepis

Katarzyna Wyka

0     504

Zapiekanka z kabanosami i fasolą - przepis

Zapiekanka z kabanosami i fasolą - przepis

Katarzyna Wyka

0     546

Pesto z bobu i bazylii - przepis

Pesto z bobu i bazylii - przepis

Katarzyna Wyka

0     471

Makaron z tuńczykiem i oliwkami - przepis

Makaron z tuńczykiem i oliwkami - przepis

0     463       Katarzyna Wyka


Sałatka ze szparagami - przepis

Sałatka ze szparagami - przepis

0     590       Katarzyna Wyka


Leczo wegetariańskie - przepis

Leczo wegetariańskie - przepis

0     1201       Katarzyna Wyka


Duszony fenkuł - przepis

Duszony fenkuł - przepis

0     852       Katarzyna Wyka


Szparagi z beszamelem - przepis

Szparagi z beszamelem - przepis

0     509       Katarzyna Wyka


Kotleciki z boczniaków z jarmużem - przepis

Kotleciki z boczniaków z jarmużem - przepis

0     584       Katarzyna Wyka


Sos z dyni do makaronu - przepis

Sos z dyni do makaronu - przepis

0     1319       Katarzyna Wyka


Patisony faszerowane mięsem - przepis

Patisony faszerowane mięsem - przepis

0     825       Katarzyna Wyka


Buchty – przepis

Buchty – przepis

0     589       Agnieszka Pietnoczka


Chleb litewski – przepis

Chleb litewski – przepis

0     974       Agnieszka Pietnoczka


  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23     strona 19 z 23 

Ostatnie dyskusje


"...aby się nie zważyła." A powinno być "zwarzyła". Dlaczego? Bo zwarzyć, wywar, jest pochodną słowa warzyć (staropolskie i gwarowe gotować), a to z kolei od "war". Zatem zmienia się na rz a nie na ż. P.S. przepis dobry, podobny do większości internetowych, dodam tylko, że potrawki a'la Stroganof z wieprzowiny czy jakichkolwiek ochłapów też zawsze są dobre, wystarczy przypilnować, aby mięso było uwarzone na miękko. Jeśli zaś zależy nam na dbałości o smak tradycyjny (oryginalny), to do obtaczania mięsa należy użyć mąki z czarnym mielonym pieprzem, a pieczarki i cebulę kroimy koniecznie w tzw. ząbki, a nie w plasterki, no i bez papryki! I nie koncentrat pomidorowy tylko przecier.
~Jacek / 2018-07-21 19:09:16

Moim zdaniem to dobre danie
~Smakosz / 2018-03-30 15:41:26

Poproszę kiedyś mamę aby mi takie zrobiła! Ulwoebiam zapach bułeczkek a najbardziej kajzerek...
~Ktos 42 / 2018-02-26 23:59:14

Super
~Tak / 2018-02-13 08:19:51

Teczka to duplikat przepisu z Pracowni wypieków z dnia 2010 10 24 tylko inna firemka następnym razem postaraj się lepiej zmień chociaż kolejności.
~Sprawdzajacyyy / 2015-12-05 07:10:07