Potrawy   (504 porad)

Najnowsze    |    Losowe    |    Najczęściej komentowane
Leczo wegetariańskie - przepis

Leczo wegetariańskie - przepis

0     1585     Katarzyna Wyka

Leczo to pyszne danie. Można je zjeść od razu albo zapasteryzować i przechowywać przez kilka miesięcy. Zapraszam do poznania mojego przepisu! Aby przygotować leczo bez mięsa, będziesz potrzebować:

Pomidory faszerowane mięsem - przepisy

Pomidory faszerowane mięsem - przepisy

Agnieszka Pietnoczka

0     651

Śledzie z curry – przepisy

Śledzie z curry – przepisy

Agnieszka Pietnoczka

0     780

Sajgonki – przepisy

Sajgonki – przepisy

Agnieszka Pietnoczka

0     1007

Pasztet z dzika – przepis

Pasztet z dzika – przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     648

Sarnina – przepisy

Sarnina – przepisy

Agnieszka Pietnoczka

0     897

Pasztet z sarny – przepis

Pasztet z sarny – przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     1065

Farsze do pierogów - przepisy

Farsze do pierogów - przepisy

Katarzyna Wyka

0     1784

Śledzie po litewsku - przepis

Śledzie po litewsku - przepis

Katarzyna Wyka

0     735

Zapiekanka makaronowa z rybą - przepis

Zapiekanka makaronowa z rybą - przepis

Katarzyna Wyka

0     641

Zapiekanka z kabanosami i fasolą - przepis

Zapiekanka z kabanosami i fasolą - przepis

Katarzyna Wyka

0     641

Pesto z bobu i bazylii - przepis

Pesto z bobu i bazylii - przepis

Katarzyna Wyka

0     712

Makaron z tuńczykiem i oliwkami - przepis

Makaron z tuńczykiem i oliwkami - przepis

0     566       Katarzyna Wyka


Sałatka ze szparagami - przepis

Sałatka ze szparagami - przepis

0     707       Katarzyna Wyka


Leczo wegetariańskie - przepis

Leczo wegetariańskie - przepis

0     1585       Katarzyna Wyka


Duszony fenkuł - przepis

Duszony fenkuł - przepis

0     988       Katarzyna Wyka


Szparagi z beszamelem - przepis

Szparagi z beszamelem - przepis

0     610       Katarzyna Wyka


Kotleciki z boczniaków z jarmużem - przepis

Kotleciki z boczniaków z jarmużem - przepis

0     709       Katarzyna Wyka


Sos z dyni do makaronu - przepis

Sos z dyni do makaronu - przepis

0     3307       Katarzyna Wyka


Patisony faszerowane mięsem - przepis

Patisony faszerowane mięsem - przepis

0     962       Katarzyna Wyka


Buchty – przepis

Buchty – przepis

0     693       Agnieszka Pietnoczka


Chleb litewski – przepis

Chleb litewski – przepis

0     1135       Agnieszka Pietnoczka


  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23     strona 19 z 23 

Ostatnie dyskusje


Panią Izabelę to poniosła fantazja podczas pisania tego komentarza, współczuję jej dzieciom tak inteligentnej mamy :(
~Ja / 2018-12-10 22:45:23

Mam zioła, mam rybę, mam warzywa. Jutro gotuję na parze! To. Będzie mój pierwszy raz.
~Marianka / 2018-11-24 23:38:14

Uwaga ! ten przepis to jakas porażka ! piekłam chleb swoim przepisem i chcialam raz sprubowac czegos nowego i zobaczylam ten przepis ! jestem załamana! ZAŁAMANA! ZA DUŻO SOLI W TYM PRZEPISIE TO PO PIERWSZE A PO DRUGIE CHLEB MI SIE SPLASZCZYL I WYGLĄDA JAK GUMA A NIE CHLEB ! porażka ! nie polecam tego przepisu . Izabela.
~Izabela / 2018-10-29 17:37:16

FISTASZKOWY A NIE FISZTASZKOWY DEBILE ! ZROBILEM TO I OHYDNE BYLO JAK MOZNA Z TEGO DIP ROBIC MASAKRA !
~iZABELA. / 2018-10-29 17:28:29

"...aby się nie zważyła." A powinno być "zwarzyła". Dlaczego? Bo zwarzyć, wywar, jest pochodną słowa warzyć (staropolskie i gwarowe gotować), a to z kolei od "war". Zatem zmienia się na rz a nie na ż. P.S. przepis dobry, podobny do większości internetowych, dodam tylko, że potrawki a'la Stroganof z wieprzowiny czy jakichkolwiek ochłapów też zawsze są dobre, wystarczy przypilnować, aby mięso było uwarzone na miękko. Jeśli zaś zależy nam na dbałości o smak tradycyjny (oryginalny), to do obtaczania mięsa należy użyć mąki z czarnym mielonym pieprzem, a pieczarki i cebulę kroimy koniecznie w tzw. ząbki, a nie w plasterki, no i bez papryki! I nie koncentrat pomidorowy tylko przecier.
~Jacek / 2018-07-21 19:09:16

Moim zdaniem to dobre danie
~Smakosz / 2018-03-30 15:41:26